Седмицата за Атина ще премине под знака на трескава подготовка

...
Седмицата за Атина ще премине под знака на трескава подготовка
Коментари Харесай

Алексис Ципрас се среща с Доналд Тръмп в Белия дом на 17 октомври

Седмицата за Атина ще премине под знака на трескава подготовка на визитата на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Съединени американски щати, оповестява изданието Нафтемборики “, представено от Българска телеграфна агенция. В края на предходната седмица Белият дом публично оповести, че американският президент Доналд Тръмп ще посрещне Ципрас във Вашингтон на 17 октомври. Очаква се двамата да обсъдят въпроси за районната сигурност на Балканите, тероризма, както и за военноморската база Суда на остров Крит.

Други съществени тематики, които ще бъдат наранени, ще са двустранните връзки сред Гърция и Съединени американски щати, бежанската рецесия в Европа и бъдещи планове и вложения в енергийната сфера. По време на визитата си в Съединени американски щати, Ципрас ще бъде придружаван от външния министър на Гърция Никос Козиас, министъра на защитата и водач на младшия съдружен сътрудник в гръцкото държавно управление Панос Каменос, министъра на цифровите политики Никос Папас и финансовия министър Димитрис Пападимитриу.

Гръцкият министър председател ще организира серия от срещи сред 14 и 18 октомври, започвайки с посещаване в Чикаго, където ще се срещне с представители на бизнеса, локални магистрати и членове на гръцко-американската общественост. Преди срещата си с президента Тръмп, Ципрас ще организира диалог и с вицепрезидента на страната Майк Пенс. Друга многоочаквана среща е тази с президента на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР