Седмицата ни започва с една много интересна и вдъхновяваща среща

...
Седмицата ни започва с една много интересна и вдъхновяваща среща
Коментари Харесай

Beauty Talks: Теди Велинова - Децата ме научиха какво значи безпрекословна любов!

Седмицата ни стартира с една доста забавна и вдъхновяваща среща с Теди Велинова - основен стилист на NOVA. Именно с това изявление даваме и начало на нашата специфична графа Beauty Talks, в която ще ви срещаме с някои от най-красивите лица от екрана на NOVA, с които ще си приказваме освен за хубост и женски секрети, само че и за за всичко останало, което вълнува тези страхотни девойки!

Много сполучлив модел, стилист с дълготраен опит и майка на две прелестни деца, ето какво ни описа Теди Велинова за персоналния си жанр, конфликта с предразсъдъците и компликациите на една модерна майка и жена:

***

Няма по какъв начин да не стартираме с въпроси по отношение на работата и стила ти. С какво опита ти като модел ти оказва помощ като стилист?

Аз съм огромна късметлийка, тъй като повече от 20 години съм имала опцията да следя по какъв начин работят всички положителни дизайнери и стилисти в страната ни, както и в Италия, Турция, Гърция. Гледала съм и съм се учила, тъй като е истина, че човек се ражда с възприятие за жанр и хубост, само че това е единствено основата, която би трябвало да се надгражда, създава, култивира. Благодарение на това, че съм работила като модел, разбрах тъкмо каква е ролята на стилиста, какви са неговите отговорности и отговорности. Най-важното е, че се научих по какъв начин да създавам и да допускам в това, че мога да бъда един от хората зад красивия кадър.

Имаш ли си лични правила, които спазваш при избора на облекла за други хора?

Всеки построява лични правила, когато работи. Разбира се, съблюдавам главните, само че имам и свои. Винаги се старая да открия златната среда сред своето виждане и това на индивида, който обличам. Трябва да се прави разлика и с кого тъкмо работиш, в случай че е модел обстановката се разграничава радикално от това да обличаш телевизионна звезда, персони от шоубизнеса или от музикалната сцена. Моделите общо взето нямат право да изричат мнение, те са научени да извършват всичко без искания, до момента в който при всички останали го има момента с убеждаването, че това, което съм подготвила като жанр, е най-подходящо за тях. Това коства доста старания.

 Теди Велинова Красена Ангелова

Чували сме фешън препоръки като "ако визията ти наподобява претрупана, махни последния аксесоар, който си добавила ". Би ли споделила с читателките ни твоите персонални златни правила, които спазваш постоянно?

Да си призная почтено, не съм чувала този израз... Аз съм фен на аксесоарите и в случай че стилистът е интелигентен и изобретателен, ще знае, че точно аксесоарите са този подробност, който дава крайния образ и резултат. Винаги съм съветвала хората, когато са ме питали по какъв начин да провеждат най-функционално своя дрешник, да натъртват на аксесоарите, тъй като може да имаш една черна рокля или костюм, само че комбинирани с разнообразни обувки, чанти, колани, бижута, шалове или шапки, на никого няма да направи усещане, че дрехата е една и съща!

Кои са най-стилните персони за теб, от които постоянно можеш да почерпиш ентусиазъм за работата си?

Не желая да се наемам с имена, само че от всеки облик или персона, които са ми създали усещане със стила си, съм харесала по някоя емблематична композиция, която ползвам, в случай че несъмнено е подобаваща за индивида, който обличам, тъй като не всичко стои на всеки...

От толкоз доста задания, които би трябвало да правят, дамите постоянно могат да подценяват себе си и своя външен тип. Какво съгласно теб е значимо да не не помнят в подбора си на визия?

Знам, че всекидневието на всички е извънредно забързано и натоварено, само че за мен това не е опрощение. Добрата визия, прилежният тип, направената прическа, маникюр, грим - това е почитание към самия себе си, след това към близките. И аз имам две деца, отивам на работа, сготвям, гладя, шетам, само че не се появявам в неприветлив тип. Когато човек има предпочитание, постоянно ще откри половин час, с цел да наподобява добре.

 Теди Велинова Красена Ангелова

Безспорно е, че ти си доста красива и слънчева жена. Всички знаем, че в днешно време има голям брой предубеждения във връзка с красивите дами. Тежала ли ти е в миналото хубостта и смяташ ли, че от време на време може да се трансформира в спънка или минус?

Сблъсквала съм се с тези предубеждения, само че не мисля да се извинявам или да се боря с тях. Всеки има право на мнение. Аз знам какво съставлявам, какви са ми качествата, от кое място съм тръгнала и какво съм постигнала, с какъв брой труд, твърдоглавие, неизменност, мощ на духа, неотстъпчивост и гений. А и да си призная почтено, познавам повече красиви и умни дами, в сравнение с не до такава степен добре изглеждащи и с много ниски интелектуални заложби и благоприятни условия.

Освен красива и съумяла жена, ти си и майка. Майчинството несъмнено е най-важната роля в живота на една жена. Децата трансформират живота ни и метода, по който гледаме на света. Разкажи ни на какво те научиха двете ти прелестни деца? Какво промени майчинството у теб? Имаше ли нещо неподозирано, което научи за себе си, когато стана майка?

Децата ме научиха какво значи безпрекословна обич! Научиха ме, че даже и да се чувстваш загубен, би трябвало да продължиш поради тях, тъй като ти си техният свят. Научиха ме да съм още по-отговорна и проведена. За страдание не съумях да стана по-търпелива около тях, само че се пробвам.

След раждането доста дами минават през редица компликации, свързани с персоналната самокритика. Колко време мина след раждането, преди да облечеш още веднъж обичаната си прилепнала рокля и да се почувстваш още веднъж привлекателна и самоуверена жена?

Не желая да съм неприятна, само че всичко това с връщането на предходния ми тип не лиши доста време - месец, може би два... и това е с помощта на упоритостта ми и тренинга, който имам от манекенските ми години. А и аз не се трансформирах чак толкоз доста по време на бременностите си. Не считам, че това е мотив да се отпускаш и да си разрешаваш безсистемно хранене.

 Теди Велинова Красена Ангелова

В момента си в отлична форма и постоянно споделяш видеа от твоите тренировки в обществените мрежи. Кой е най-големият зложелател на волята за една млада спортуваща майка и по какъв начин ти съумя да се пребориш с него?

При мен най-големият зложелател се оказа неналичието на време, с цел да мога да упражнявам пълноценно всеки ден. А откогато започнах и работата си в NOVA... и дребното свободно време се изпари. Но когато човек има предпочитание, има и метод. Не съм имала в никакъв случай проблеми с ранното ставане, по тази причина в този момент ставам преди децата да се разсънят и упражнявам в промеждутъка от 6 без 15 до 6.30 - таман в точния момент, с цел да погледна по какъв начин наподобяват водещите на "Здравей, България "!

И няма по какъв начин да не попитаме по какъв начин се справяш със обстановката, в която се намираме от няколко месеца насам? Светът се промени за броени дни, наложи ни се да променяме радикално метода си на живот. Как ти се отрази изолацията?

Не мога да кажа, че съм от най-социалните хора, по-скоро съм затворен вид, който обича да си стои вкъщи. Разбира се, 3 месеца напълно сама с двете деца без никаква помощ от никого, беше предизвикателство, както и онлайн образованието на сина ми, само че човек привиква с всичко и тази конюнктура ще премине, ще пристигна нещо друго. Важното е духът на вярата да не ни напуща, всичко ще е наред!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР