Седмицата на висшата мода започва днес в Париж. За първи

...
Седмицата на висшата мода започва днес в Париж. За първи
Коментари Харесай

Модните дефилета в Париж ще са виртуални

Седмицата на висшата мода стартира през днешния ден в Париж. За първи път обаче стилните дефилета ще са виртуални. Без световноизвестни посетители, идващите ги папараци и блестящи празненства ще премине Седмицата на висшата мода във френската столица.

Обикновено локални забележителности биват превърнати в фешън сцени. Сега обаче водещи дизайнери би трябвало да опитват с дефилета онлайн, с цел да привлекат вниманието на публиката. " Ще е тъжно, тъй като Париж без седмица на модата не е Париж на модата. Ще ни липсва, ще има празнота в града. Заради здравната рецесия има прекомерно малко действия ", разяснява гражданин на френската столица, представен от БНР.

Седмиците на модата в Париж генерират над един милиард евро за локалната стопанска система всяка година. Очаква се дефилета онлайн да се състоят през септември и стилните къщи към този момент резервират места. От промишлеността регистрират и позитивен непряк резултат от пандемията, макар икономическия удар, а точно - ентусиазъм за зелени формати в бъдеще, които да не задръстват толкоз мощно природата с боклуци. " Мисля, че що се отнася до организацията, стресът е малко по-малко, тъй като не разпращахме предложения. Не би трябвало и да събираме аудитория. Като изключим това, всичко останало си е същото ", изясни дизайнерът Стефан Роланд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР