Седмицата на модата в Милано започва днес с дигитално шоу

...
Седмицата на модата в Милано започва днес с дигитално шоу
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Милано започва с дигитално шоу на дизайнери от африкански произход - slava.bg

Седмицата на модата в Милано стартира през днешния ден с цифрово шоу на петима италиански фешън дизайнери от африкански генезис вследствие на акция от предишното лято на единствения негър италиански дизайнер, който членува в стилната камара на Милано, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. След първичната опозиция и бавното начало, дизайнерката Стела Жан хвали италианската национална фешън камара за "многото благосклонност " при насърчаването на съдействието с петима млади дизайнери, в това число и на финансиране и партньорство с италиански снабдители.

"Щом желаете да извършите нещо, можете да го извършите неотложно ", споделя Жан, която е един от създателите на италианската фешън акция "Животът на чернокожите има значение ". "Работя настойчиво за превъзмогването на тази поетапност в манталитета на част от италианския фешън свят ".

Тя слага начало на акцията дружно с дизайнера Едуард Бюканън и основателката на Афро фешън седмица Милано Мишел Нгомо, откакто стилните къщи показаха взаимност с придвижването "Животът на чернокожите има значение " в Инстаграм. Тримата упорстват стилните къщи да поддържат с дейности изявите си в обществените мрежи. Жан, която пробива, откакто Джорджо Армани я кани да покаже работата си през 2014 година, споделя, че фокусът върху италианците от африкански генезис е значим за превъзмогване на една от първите спънки пред акцията - изказванията, че няма чернокожи дизайнери в Италия. Сътрудничеството с Италианския фешън съвет ще продължи през септември, когато петима млади дизайнери от малцинствените групи в Италия ще бъдат показани в границите на седмицата на модата. Освен това Жан провежда събитие за показване на дизайнери от Африка за основаване на партньорства с италианските фешън къщи, в които устойчиви индустриални способи могат да бъдат обменяни с образование в световната система на модата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР