Седмицата на модата в Милано пролет/лято 2021 започва с виртуално

...
Седмицата на модата в Милано пролет/лято 2021 започва с виртуално
Коментари Харесай

Гучи се отказа от Милано

Седмицата на модата в Милано пролет/лято 2021 стартира с виртуално дефиле на " Missoni ", заяви Агенция Франс Прес. В програмата са 64 ревюта дамска и мъжка мода. Те ще бъдат показани до 28 септември, 41 от които виртуално, множеството в интернет уеб сайтове, YouTube или обществените мрежи. Джорджо Армани залага на малкия екран и ревюто му ще бъде излъчено по канал 7.

" Moschino ", " Versace ", " Prada " също ще покажат дефилета си виртуално. Особено предстояща е сбирката на " Prada ", основана за първи път от Раф Симънс взаимно с Миуча Прада.  " Fendi ", " Valentino ", " Dolce & Gabbana ", " Etro ", " Ferragamo ", " Max Mara " ще показват сбирките си на живо пред аудитория.

" Да организираш дефиле пред аудитория в този момент е същинско предизвикателство. Местата са понижени фрапантно и разполагането на хората с въздействие е същински дипломатически и политически " тетрис ", от който ни идва да стартираме да си скубем косите. Не желаеме да засегнем никого, само че няма място за всички ", признаха зад кулисите от една влиятелна марка.

Много стратегически места обаче са освободени от китайците, корейците или американците, които не могат да пътуват до Европа, предава Българска телеграфна агенция. Отсъствието им е показателно за рецесията в бранша. Малкото щастливци, които ще гледат дефилета онлайн, ще бъдат подложени на премерване на температурата, стерилизация на ръцете и наложително би трябвало да са с маски.

Стокооборотът в италианската мода спадна с 30% за първото тримесечие на 2020-а, като свиването продължи и през второто тримесечие.

От календара на Седмицата на модата в Милано отсъства " Gucci ". Художественият шеф на стилната къща Алесандро Микеле разгласи през май взетото решение за по-малко дефилета, които от пет ще бъдат сведени до две годишно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР