Седмицата на гората в Кюстендил ще бъде открита на 30

...
Седмицата на гората в Кюстендил ще бъде открита на 30
Коментари Харесай

Седмицата на гората в Кюстендил ще бъде открита на 30 март

Седмицата на гората в Кюстендил ще бъде открита на 30 март с обичайното поднасяне на цветя на паметника на залесителя Йордан Митрев в местността Юч кладенец, взаимно с Държавното ловно стопанство /ДЛС/ "Осогово " и Регионалната дирекция по горите /РДГ/. Това заяви на конференция шефът на Държавното горско стопанство /ДГС/ "Кюстендил " Тони Колев.

В Седмицата на гората са планувани залесителни мероприятия, футболен шампионат, изложения. Традиционно ще бъдат предоставени и фиданки на публични организации, детски заведения и физически лица. Финалът на седмицата ще бъде на 14 април, със залесяване от чиновници на прокуратурата от цялата страна, в региона на кюстендилското с. Драговищица.

През тази година ДГС "Кюстендил " възнамерява да залеси към 160 дка, главно на площи с бял бор, които са били изсечени след настъпление на върхов корояд. През предходната година са били освободени общо към 4 хиляди дка на територията на горското стопанство, само че по-голямата част от тях се възвръщат сами, уточни Тони Колев.

Той добави, че при 45 хиляди куб. м дървен материал по проект, са били осъществени 91 хиляди куб. м. от такива сечи. "Продаваме на компании и на частни лица. Тази дървесина се осъществя в дървопреработващите предприятия и в цехове за пелети ", сподели шефът на стопанството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР