Седмицата на Европа в Русе, която започна на 9 май,

...
Седмицата на Европа в Русе, която започна на 9 май,
Коментари Харесай

Проблемът с хибридната война обсъдиха на дискусия в Русе

Седмицата на Европа в Русе, която стартира на 9 май, приключи с полемика, в която участници бяха младежи и украински жители, които към този момент два месеца живеят в града.

Организатор на събитието e Екомузея. Там се събраха гимназисти и дейни младежи, имаше представители на офисът на "Европа непосредствено " в Русе и Сдружение "Европейски пространства 21 ", а специфичен посетител бе Огнян Златев, началник на представителството на Европейска комисия в Хърватска. Мотото на полемиката бе "Дунав против течението " с модератор Цвета Ненова.

"Европейски пространства 21 " взе участие в тази самодейност, тъй като откогато ни има ние работим за едно нещо - европейското настояще ", сподели за Ненова.

Една от тематиките в полемиката бе хибридната война. Гледната точка на Европа показа Огнян Златев.

"Европейската комисия прави доста неща и неслучайно въпросът ви е доста настоящ. И тези хибридни войни и тяхното значение стартира да се усеща освен в Европа, а и в целия свят още преди години ".

Случващото се в този момент в Украйна е още един мотив да се замислим в качеството си на европейци дали сме съумели за тези 72 години, откогато Робер Шуман поставя основите на обединена Европа, да реализираме най-важното - мир на континента. Ще трябват още старания.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР