Седмицата на Деня на благодарността обикновено е много благоприятно време

...
Седмицата на Деня на благодарността обикновено е много благоприятно време
Коментари Харесай

Денят на благодарността ще донесе на боксофиса поне 10 пъти по-малко продажби

Седмицата на Деня на благодарността нормално е доста удобно време за боксофиса, само че тази година пандемията от COVID-19 ще лиши филмовата промишленост от този печеливш спринт.

Въпреки новото наличие в кината, ноемврийският празник ще се регистрира с най-лошия принос за киносалоните от десетилетия насам, счита анализаторът на Comscore Пол Дергарабедян.

„ Пандемията повлия негативно на всеки значим празник… Не е изненадващо, че Денят на благодарността също ще бъде обиден “, сподели Дергарабедян.

През последното десетилетие в дните към почитаното от американците събитие, от сряда до неделя, продажбите на билети в киносалоните всяка година варират към 250 млн. $. Единствените две години, в които този предел не бе доближат, са 2011-а и 2014-а, написа CNBC.

Спад от 77% в боксофиса

Миналата година трите най-хубавите заглавия способстваха за продажби на стойност 263.4 млн. $ за пет дни, до момента в който този уикенд ще е мъчно да доближи 20 млн. $.

Годишният боксофис към този момент е само секта от това, което беше предходната година, откакто регистрира спад от 77%. От август, когато огромните киновериги отвориха още веднъж, до 22 ноември боксофисът е събрал едвам 279 млн. $. През същия интервал предходната година са регистрирани 2.86 милиарда $.

Тази година обаче боксофисът към Деня на благодарността няма да надмине и направените 46.8 млн. $ през 1984 година, когато Comscore стартира да води статистика. Така празникът ще се окаже един от най-лошите за киното от десетилетия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР