Седмицата на дебелите мечки се готви да избере любимата най-дебела мечка на националния парк в Аляска

...
Мечките се завръщат – по-големи, по-гладни и, надяваме се, по-дебели
Коментари Харесай

Мечките се завръщат – по-големи, по-гладни и, надяваме се, по-дебели от всякога. Седмицата на дебелите мечки скоро ще започне в Националния парк и резерват Катмай в Аляска, като ще изведе някои от най-обичаните мечки в парка в светлината на прожекторите, за да ядат по пътя си, за да получат короната за най-дебела мечка, преди да е време за зимен сън за зимата.

Ето какво трябва да знаете за годишното събитие.

Какво представлява Седмицата на дебелите мечки?

Ежегодното събитие има за цел да отпразнува кафявите мечки, които живеят по протежението на река Брукс, воден път, който е част от „едно от последните останали големи ловове за сьомга на земята", според Службата на националния парк. Служителите на парка казват, че са прекарали цялото лято „угояване, за да оцелеят през зимния сън“. Сега някои от тях ще бъдат част от състезанието в стил скоби на Fat Bear Week, в което фенове по целия свят гласуват за любимото си мече.

Противоречие на Fat Bear Week, след като организаторите казаха, че спам кампания се е опитала да посочи фалшив победител.

„Както мечките пълнят лицето си с риба, нашата урна също е препълнена“, каза службата на парка. „Изглежда, че някой е решил да изпрати спам в анкетата на Fat Bear Week, но за щастие за нас е лесно да разберем кои гласове са измамни.“

Тези гласове се опитаха да дадат победата на Bear 435, но Bear 747 в крайна сметка взе короната.

Кога е седмицата на дебелите мечки?

Срещите в групата ще бъдат представени на 2 октомври, казаха организаторите на Fat Bear Week, като гласуването ще се проведе от 4 октомври до 10 октомври на fatbearweek.org. Тазгодишният победител ще бъде обявен на 10 октомври и ще получи "изпращане на герой в хибернация".

"И какво получават победителите?" питат организаторите в съобщението си за новини. „Шест месеца спокойна самота. Но истинските победители са всички здрави мечки и всички онези, които участват в любимата седмица на годината в мрежата.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР