Седмица след затварянето на избирателните секции в междинните избори през

...
Седмица след затварянето на избирателните секции в междинните избори през
Коментари Харесай

Седмица след междинния вот в САЩ – къде и защо все още се броят гласове

Седмица след затварянето на изборните секции в междинните избори през 2022 година, към този момент резултатите сочат, че 217 места в Камарата на представителите отиват при републиканците - едно място по-малко от нужните 218 - против 209 за демократите, които преобладават в Камарата от 2018 година насам, заяви АП.

Откакто гласуването завърши на 8 ноември, републиканците са все по-близо до завземането на Камарата на представителите, само че към момента не са стигнали до такава степен. Само в Калифорния остава да бъдат оповестени резултатите седем съревнования, а преброяването на гласовете продължава и на други места.

Към сегашния миг са останали общо девет съревнования за Камарата на представителите, в които спечелилият не е явен, като в четири от тях водят претенденти републиканци. Очаква се републиканците да завоюват борбата за долната камара, само че това няма да е безапелационната победа, така наречен " алена вълна ", на която се надяваха.

Контролът на демократите върху Сената на Съединени американски щати беше решен в събота, когато сенатор Катрин Кортез Масто от Невада завоюва преизбирането си, само че болшинството в Камарата на представителите към момента е под въпрос.

В Калифорния, най-населеният щат в страната, има седем неопределени надпревари, като едно от тях обезпечено ще отиде при един от двамата демократи, които се състезават един против различен в този регион.

В Аляска, където настоящата демократка Мери Пелтола завоюва специфични избори това лято, с цел да заеме свободно място в Камарата на представителите, държано от десетилетия от републиканците, може да се организира втори кръг на броене на гласовете.

Това е по този начин, защото в Аляска се гласоподава с класиране на претендентите. Ако никой не получи повече от половината от гласовете, подадени на или преди 8 ноември, лицето с минимум гласове се отстрани и изборът на гласоподавателите се зачита за втория избор. Рундовете не престават, до момента в който останат двама претенденти и завоюва този с най-вече гласове.

Пелтола води пред републиканците Сара Пейлин и Ник Бегич в конкуренцията, която е прекомерно рано да се дефинира.

В Мейн също има сходна конкуренция - ориентирана към край с класиран избор, сходно на този в Аляска - и още една в Колорадо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР