Седмица след взрива в блок 302 във варненския квартал Владислав

...
Седмица след взрива в блок 302 във варненския квартал Владислав
Коментари Харесай

Молебен за пострадалите при взрива в блок във Варна

Седмица след гърмежа в блок 302 във варненския квартал " Владислав Варненчик ", при който двама души починаха, а 7 бяха ранени, хората търсят избавление във вярата. Молебен за здраве беше отслужен тази заран в храма " Свети Димитър ", а пред самия блок беше изработен водосвет.

Варна

И сега тече водосветът, който се отслужва за физическото и душевното здраве на потърпевшите при случая. Събрали са се доста хора както живеещи в блока, по този начин и от целия квартал. Всички признават, че за тях случилото се е огромен потрес и ще са им нужни доста години, с цел да се отърсят от него. Някои от хората не престават да влизат в жилищата си и да ги почистват. Много от тях са настанени в общински жилища или при родственици. Всички желаят да се върнат допустимо най-бързо по жилищата си. Оказва се обаче, че за някои от тях това няма да е допустимо. В околните няколко месеца част от жилищата ще бъдат под полицейско наблюдаване. Причините изясни районният кмет на " Владислав Варненчик " Николай Костадинов.
Николай Костадинов - кмет на регион " Владислав Варненчик " - Варна: Още не са върнати хората. Косимията е излязла със мнение и с предложение до кмета на общината, да издаде заповед за ограничение на достъпа до някои от жилищата. Чакаме тази заповед. Ограничението ще бъде единствено за някои от жилищата, не за всички. Възстановена е ВиК-мрежата в потърпевшите жилища, не сме възстановили водоподаването, тъй като тези жилища са отворени, през актуалните месеци температурите са ниски и това е причина за заледяване.
Остава тежко положението на старата жена, която беше призната в болница. Тя е излязла още по време на случая в коридора на блока, с цел да потърси помощ, паднала е и се е блъснала, по тази причина се е наранила по-тежко.
 Обитателите на взривения блок във Варна още са в стрес от детонацията Обитателите на взривения блок във Варна още са в стрес от детонацията
И през днешния ден доброволци оказват помощ в разчистването на отломките след гърмежа в жилищен блок във Варна. Шест дни след смъртоностната детонация хората, които живе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР