Седмица след водния ад в Карловско равносметката показва щети за

...
Седмица след водния ад в Карловско равносметката показва щети за
Коментари Харесай

След водния ад в Карловско щетите са за милиони левове

Седмица след водния пъкъл в Карловско равносметката демонстрира вреди за милиони левове. Ще трябват и месеци, до момента в който животът там се върне в предходния си темп.

А въпросите на локалните и гневът от бездействието на институциите пораства, макар инспекциите на властта за нерегламентирана сеч в региона.

Междувременно екипи на жандармерията към този момент охраняват селата Богдан, Каравелово и Слатина, където за жалост зачестяват сигналите за обири.

Част от село Каравелово е осветена. Там, където вредите от потопа са най-големи обаче, ток към момента няма. Тъмнината е комфортно прикритие за крадците и жандармерията доста добре знае това. Органите на реда са проучили местата, които са най-апетитни за възможни похищения.

„ Най-важните места са там, където е съсредоточена техниката, която се употребява за очистване последствията от бедствието. Има заплаха за посягане и кражба на горива. Друго място е там, където е изкарана покъщнината на къщите, отнесени от стихията. Ако се наложи някъде, чиновниците стопират и правят пешеви обход. Всички са оборудвани с прожектори ", споделя основен контрольор Георги Щерев.

В най-пострадалите села нощем бдят по три патрулни автомобила. Входовете към Слатина, Каравелово и Богдан се охраняват 24 часа в денонощието. Проверява се всяка кола, без изключение.

Общо 50 души и 25 автомобила ще останат да пазят реда в селата, до момента в който това е належащо. Така притежателите на потърпевшите при наводненията къщи ще са спокойни за имуществото, огромна част от което към момента е навън. Патрулите на жандармерията покриват и тъмната, и светлата част на денонощието. Сменят се на място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР