Седмица след въвеждането на задължителното носене на маски и на

...
Седмица след въвеждането на задължителното носене на маски и на
Коментари Харесай

Кюстендил остава в червената зона и след въвеждането на допълнителните мерки

Седмица след въвеждането на наложителното носене на маски и навън и специфичен пропускателен режим в поликлиниката, област Кюстендил броят на новозаразените с COVID-19 пораства.

" Считаме, че има резултат от тези ограничения, тъй като заболяемостта пораства, само че спрямо предходната седмица е доста по-малъка. Броят на новозаразените пораства и в страната. Надяваме се, че за период от две седмици ще има резултат от тези ограничения, макар задаващата се трета вълна ", разяснява в " Денят стартира " Виктор Янев - регионален шеф на Кюстендил. По думите му 7 дни след въвеждането на по-строгите противоепидемични ограничения растежът на заболяемост от 65.9%, което е в алената зона, в този момент е 29% в жълтата зона.

Независимо, че с 40 пункта са се нараснали заболелите за една седмица, растежът е намалял. Затова мисля, че сега имаме плато на заболяемостта на територията на община Кюстендил и региона. Ще следим всекидневно ситуацията и при внезапен скок на заболелите ще вземем и други ограничения, увери Янев.

Пропускателният режим в поликлиниката ще продължи - на входа ще има стерилизация, термометрия и отдалеченост сред посетителите. Антигенни проби на територията на поликлиниката няма да се вършат заради липса на желаящи, посочи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР