Седмица след референдума за независимост на Каталуния, протестите не спират.

...
Седмица след референдума за независимост на Каталуния, протестите не спират.
Коментари Харесай

Испанският премиер може да замрази автономията на Каталуния

Седмица след референдума за самостоятелност на Каталуния, митингите не стопират. Хиляди хора се събраха на шествие в поддръжка на единството на Испания. И до момента в който вчерашните демонстрации бяха спонтанни и проведени по интернет, през днешния ден зад шествията стои ръководещата Народна партия. Испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че не изключва никакви законови ограничения против сепаратистите в Каталуния, в това число заледяване на автономията.

 © Българска телеграфна агенция
Наричат себе си " тихото болшинство " - каталунците, които желаят да бъдат испанци. Демонстрантите недоволстват против ръководещите региона сепаратисти и упорстват за локални избори.
- Тук съм, тъй като съм както каталунец, по този начин и испанец. Не желая никой да разделя страната. - Трябваше да излезем и да покажем, че ние не сме малцинство, ние сме болшинство!
Против независимостта се разгласи и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Марио Варгас Льоса, публицист: Испанската народна власт е тук, с цел да остане, и никакво сепаратиско заговорничене няма да я унищожи!
Без промени остават позициите на ръководещите в самостоятелната област и на централната власт в Мадрид. Каталунският водач Карлес Пучдемон може и да разгласи самостоятелност във вторник по време на речта си в Народното събрание. Премиерът Мариано Рахой обаче, е безапелационен - това няма да има никакъв резултат и Каталуния няма по какъв начин да се отдели.

Мариано Рахой, министър председател на Испания: " Бъдете сигурни, че държавното управление ще попречи на всеки опит оповестяването на самостоятелност, да се трансформира в нещо действително. "
Рахой не изключва опцията да замрази автономията. Няколко огромни банки, енергийна компания и други огромни корпорации оповестиха, че ще реалокират централите си от Барселона в други области.
 Над 1 милион участваха в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния Над 1 милион участваха в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния
Над един милион души са участниците в шествието в Барселона срещу отцепването на Каталуния, оповестиха уредниците, ревизирайки предходните си данни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР