Седмица след погребението на Патриарх Неофит, хората продължават да прииждат

...
Седмица след погребението на Патриарх Неофит, хората продължават да прииждат
Коментари Харесай

Седмица след погребението на Патриарх Неофит, хората продължават да поставят цветя на гроба му

Седмица след погребението на Патриарх Неофит, хората не престават да прииждат на гроба му, да оставят цветя и да се молят за душата му, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Скръбта от кончината на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит не стихва. Духовният татко на България ни напусна на 13 март след дълготрайно боледуване.

БГНЕС напомня, че предстоятелят на Българската православна черква умря на 78-годишна възраст. На 15 март тленните остатъци на патриарх Неофит бяха изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ". На съботния ден бе отслужена Заупокойна Света литургия от митрополит Йоан Варненски и Великопреславски, последвана от опело, възгласено от Вселенския патриарх Вартоломей I Константинополски. С литийно шествие тленните остатъци на нашия нравствен татко бяха пренесени от патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " до храм „ Св. Неделя " благодарение на същия лафет, с който през август 1943 година са пренесени тленните остатъци на Цар Борис III Обединител. Общественото мнение дефинира и патриарх Неофит като Обединител. Гробът на патриарх Неофит се намира в непосредствена непосредственост до този на различен огромен нравствен лидер на българите – Екзарх Йосиф I Български. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР