Седмица след очевидната украинска атака срещу руска военна база в

...
Седмица след очевидната украинска атака срещу руска военна база в
Коментари Харесай

Лондон за новите взривове в Крим

Седмица след очевидната украинска офанзива против съветска военна база в окупирания Крим, оръжеен склад в различен боен обект е обиден от серия детонации, обобщава Би Би Си.

Обвинявайки " бойкот ", съветските управляващи обявиха, че пожар е провокирал гърмежите в региона на Джанкой, различен пожар е засегнал електроцентрала, а железопътна линия е била развалена.

Поредица от гърмежи предходната седмица унищожи съветски военни самолети в черноморска база на кримското крайбрежие.

Украйна не е признала за тази офанзива .
 Взривове във военно отделение Крим Обновена
Взривове във военно отделение Крим

Властите приказват за пожа с следваща експлозия

Въпреки това съветникът на президентската канцелария Михайло Подоляк дефинира последния случай като " демилитаризация в деяние ", което демонстрира, че детонациите не са били инцидентни.

Крим беше лишен от Украйна, а по-късно анексиран от Русия при започване на 2014 година

Русия не даде индикации за типа на саботажа, обвързван с офанзивата във вторник.

Службата за сигурност на Русия - ФСБ съобщи, че украински саботьори са взривили и шест електрически стълба този месец на територията на самата Русия.

Нападенията в региона на Курчатов, на към 100 км от североизточната граница на Украйна, са засегнали " софтуерния развой на действие " на Курската нуклеарна централа, добави тя.
 Русия дефинира гърмежа в Крим като измама
Русия дефинира гърмежа в Крим като измама

На 16 август сутринта при бойкот е бил развален боен склад

Операторът на централата " Росенергоатом " обаче оспори информацията на ФСБ и изясни намалената мощ " с щета в подстанция отвън територията на атомната електроцентрала ".

Руското министерство на защитата заяви, че детонациите във вторник в Северен Крим са станали във краткотраен склад за муниции в база край село Майске към 06:15 ч. московско време (03:15 ч. по Гринуич). Лидерът на кримските татари Рефат Чубаров назова гърмежите " удар ", който е бил чут " надалеч в степта ".

Министерството на защитата в Москва съобщи, че няма " съществени " жертви, само че назначеният от Русия районен началник Сергей Аксьонов посети мястото и съобщи, че 2000 души са били преместени от близкото село , а двама души са били ранени.

" Единият човек е с рана от шрапнел, а другият е бил притиснат от стена. За благополучие, животът им не е в заплаха ", сподели той.

Говорителят на командването на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че детонациите са породени от Русия, която " не съблюдава противопожарните ограничения ".

" Разбира се, ние сме задоволени от този факт, тъй като Джанкой [където са станали експлозиите] е едно от местата, където врагът държи своите хеликоптери и друга техника ", съобщи господин Игнат на конференция.
 Британските военни: След гърмежите в Крим Русия ще преразгледа заканите
Британските военни: След гърмежите в Крим Русия ще преразгледа заканите

До този миг тя разглеждаше Крим като сигурен гръб

Когато съветските сили отприщиха нашествието в Украйна на 24 февруари, те използваха базите си на анексирания Кримски полуостров, с цел да завземат огромни територии в Южна Украйна.

Руската окупация се разгръща по-специално в два южни района - Херсон и Запорожие, а Украйна даде обещание да стартира контраатака, с цел да си върне регионите от под съветски надзор.

След като съветската военновъздушна база в Саки беше ударена предишния вторник, сателитни фотоси демонстрираха обилни вреди, като бяха унищожени минимум осем военни самолета. Въпреки че Русия съобщи, че и този случай е бил инцидентен , заради точния темперамент на разрушенията нямаше подозрение, че базата е била подложена на украинска офанзива.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че гърмежите са " доста влошили " авиационните качества на черноморския флот на съветските военноморски сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР