Седмица след като Василис Спанулис стана реализатор номер 1 в

...
Седмица след като Василис Спанулис стана реализатор номер 1 в
Коментари Харесай

Панатинайкос надви ЦСКА , лидерите Ефес Анадолу и Реал с поредни победи

Седмица откакто Василис Спанулис стана изпълнител номер 1 в историята на баскетболната Евролига, някогашният му тим Панатинайкос завоюва със 106:102 след продължение класическия мач против ЦСКА (Москва), който се игра в Калининград.

В другите забавни срещи от петък вечерта Анадолу Ефес победи със 101:82 Химки (Русия), а Реал Мадрид си потегли с триумф 87:77 над АСВЕЛ Вильорбан (Франция) и по този начин двата тима останаха дружно на върха в класирането. Жалгирис (Литва), който е 16-и от 18 тима, спря 4-ия в класирането Макаби (Тел Авив, Израел) със 73:68.

Литовците наваксаха закъснение от 15 точки в четвъртия интервал от мача пред разпродадената до край зала с 15 500 фенове в нея. Лукас Лекавичус вкара рекордните 20 точки за сезона. В края на третата и началото на четвъртата част домакините направиха серия от 18:0 точки, която им обърна мача. Джейк Коен също с 20 точки беше номер 1 за Макаби.

В един от най-вълнуващите мачове през сезона в Калининград Панатинайкос даде поръчка, че няма да се помири с незначителна роля. ПАО обърна ЦСКА (Москва) със 106:102 след продължение и към този момент има баланс от 10 победи и 7 загуби, заемайки 6-ата позиция.

Московските армейци са пред тях с 11/6. Динос Митоглу поведе детелините към триумфа с 25 точки и 16 битки, до момента в който Ник Калатес остана с 22 и 17 подавания, а Джимър Фредет с 15. Останалите водещи изпълнители за Панатинайкос бяха Йоанис Папапетру с 14 и ДеШоун Томас с 12. Американецът Майк Джеймс означи 30 точки за ЦСКА, а сънародниците му Даниел Хакет и Кайл Хайнс приключиха с 24 и 14 надлежно.

Фредет даде ранна преднина на Панатинайкос, само че по-късно точната пукотевица на Хакет и Хайнс обърна развоя в интерес на руснаците, а през втората третина водачеството се замени 7 пъти. След почивката Фредет и Митоглу прибавиха двуцифрен актив, само че две минути преди края на мача ЦСКА водеше с 87:82. Уесли Джонсън, Папапетру и Калатес докараха мача до продължения, където се отличиха пък Калатес и Митоглу.

Анадолу Ефес стартира новата 2020-а година, както приключи и старата- с офанзивна и нападателна игра, от което си изпатиха гостите от Химки- 101:82 за турския тим, който е отпред в класирането с 14 победи от 17 мача. Химки е на 9-о място с 8/9. Ефес Анадолу взе добра преднина при започване на втория интервал и до края на мача не разреши катаклизми. След серия от 20:3 пък при започване на третата част, резултатът стана 72:51.

Играчите на Ефес събраха общо и 16 тройки в мача, само че центърът им Тибор Плейс приключи срещата с 20 и 10 битки, включително 8 в офанзива. Шейн Ларкин също вкара 20 точки, а Крис Сингълтън и Крунослав Симон завършиха надлежно с 13 и 12. Реал (Мадрид) също почна Новата година с победа- 87:77 над френския АСВЕЛ Вильорбан и има същия актив, какъвто е и на Ефес. Трей Томпкинс вкара 20 точки и взе 7 рибаунда за спечелилите, Руди Фернандес остана с 18.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР