Седмица, след като в телевизионно интервю македонският премиер Зоран Заев

...
Седмица, след като в телевизионно интервю македонският премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Македонският премиер: Братя българи, сгреших!

Седмица, откакто в телевизионно изявление македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско и по този начин провокира сериозна дискусия както в родината си, по този начин и у нас, социалдемократът се извини на България.

" Понякога ние, политиците, може би не сме задоволително деликатни, от време на време вършим и неточности. Уверявам ви, че това беше единствено един миг на нехайство, защото откровено желаеме другарство и взаимна работа – както е записано в Договора за добросъседство ", написа Заев в страницата си във Facebook.

На фона на мнения, че македонският министър председател е забил нож в гърба на България с изявлението си, министър-председателят Бойко Борисов означи през вчерашния ден, че " когато пристигна време България да изкаже своето мнение за присъединение на Македония към Европейски Съюз, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение ".

Заев задочно дава отговор: " Драги другари и братя от България, вярвайте, откровено градим другарство, което преди няколко десетилетия беше изгубено. Това беше загуба и за двете земи. (…) Да не си разрешаваме да се връщаме обратно ".

Той акцентира в обявата си, че е първият македонски министър председател, чествал паметта на Гоце Делчев в Благоевград, а Бойко Борисов е първият български министър председател, поклонил се пред гроба на огромния бунтовник в Скопие; че нашият министър-председател и външният министър Екатерина Захариева са се " борили " за еврочленство на Македония.

Все още няма публични мнения от българска страна след новото изявление на Зоран Заев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР