Седмица след като пропусна решителна дузпа във финала на турнира

...
Седмица след като пропусна решителна дузпа във финала на турнира
Коментари Харесай

Соу се реваншира на ЦСКА с гол последните секунди за победа над "Локомотив"

Седмица откакто пропусна решителна дузпа във финала на шампионата за Купата на България, Али Соу съумя да се реваншира носейки успеха с 2:1 на ЦСКА против " Локомотив " Пловдив в предпоследен кръг на първата шестица в Първа лига.

Срещата на стадиона в парк " Лаута " в Пловдив беше повтаряне на решителния мач в София и се игра пред празни трибуни. Решението беше взето, откакто стана ясно, че в редиците на " черно-белите " има петима футболисти, инфектирани с COVID-19, както и двама индивида от личния състав.

Зарази вируса, от групата за мача на " Локомотив " отсъстваха 7 от футболистите, играли във финала - Пиргов, Умарбаев, Петрович, Карагарен, Цветанов, Илиев и Аралица.

Снимка: Lap.bg

Трите гола в мача паднаха през второто полувреме, като през първата част предстоящо гостите от София бяха по-активният отбор на терена. Евандро, Тиаго и Соу пропуснаха отлични благоприятни условия да открият резултата.

Противно на упованията " Локомотив " поведе в 61-ата минута. Занев и Бусато не се схванаха в наказателното поле на ЦСКА, а от това се възползва Лукас Салинас, който пресече паса и означи първото попадение.

Секунди по-късно домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Занев, само че претенциите им не бяха почетени.

Снимка: Lap.bg

10 минути преди края на постоянното време на таблото светна 1:1. Голът за ЦСКА осъществя Тиаго, който безгрешно извърши дузпа, отсъдена за нарушаване на Петър Витанов против Кристиян Малинов.

В 87-ата минута гол на " Локомотив " беше анулиран, откакто страничният арбитър подвигна флага за засада.

Снимка: Lap.bg

В 5-минутното продължение на срещата пристигна и реваншът на Соу. Той получи пас от Ахмед Ахмедов и реализира цялостния поврат за ЦСКА.

" Червените " към този момент са на второ място в класирането с 56 точки, изпреварвайки " Левски " (53 точки). " Смърфовете " са на пето място с 50 точки, само че са сигурни участници в квалификациите за Лига Европа, откакто завоюваха Купата на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР