Седмица след големия пожар в завода за преработка за месни

...
Седмица след големия пожар в завода за преработка за месни
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия цех във Войводиново: Скоро ще възникне проблем заради развалящото се месо

Седмица след огромния пожар в завода за преправка за месни артикули в пловдивското село Войводиново към момента не са ясни аргументите за случая. В него работеха над 200 души.

Собственикът на месокомбината Петко Петков съобщи пред камерата на БТВ, че към момента нямат достъп до изгорялото дружество. „ Притесняваме се, че доста скоро може да настъпи сериозен проблем поради развалящото се месо, което стои вътре, в случай че не ни позволен още през днешния ден. И застрахователят, и БАБХ са подготвени за подпомагане. Моля проверяващите органи да създадат нещо, тъй като ще стане ужасно за населението”, уточни той. Петков посочи, че има доверие на проверяващите, само че би трябвало да се вземат незабавни ограничения, защото времето е топло. По думите му вътре има към 1000 тона стока.

Част от 220-те чиновници остават на работа, сподели притежателят. „ Това са тези, които могат да продължат комерсиалната активност. Колеги ни предложиха подпомагане и ние работим в техните помещения”, означи той. По думите му към този миг става дума за 30 души. „ Ако ни дадат достъп да разчистим и в случай че застрахователят си свърши работата, незабавно имаме работа за още 40-50 души. Това е действителен план”, безапелационен беше Петков.

За друга част от хората работим с държавните структури, като бюрото по труда. Ще създадем курсове за преквалификация. Ако вдигнем бързо предприятието, уповавам се огромна част от служащите да се върнат назад, увери той. Всички служащи си получиха заплатите предишния ден, всички ще си употребяват и ще се платят техните отпуски, сподели още Петков.

Собственикът на изгорялото дружество отхвърля версията за тенденциозен пожар. „ Ние се употребяваме с доверие и положително отношение, аз нямам спорове с никого. Дори с такива компании, с които сме в прочут смисъл съперници на пазара, си оказваме помощ взаимно. Почти всички ми се обадиха и предложиха подпомагане – кой с машини, кой да одобри хора”, посочи Петко Петков.

Какви са вредите от пожара, ще каже застрахователят и нашите адвокати, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР