Седмица след евровота и историческите катастрофални резултати на германските социалдемократи,

...
Седмица след евровота и историческите катастрофални резултати на германските социалдемократи,
Коментари Харесай

Политически трусове в Берлин: Лидерът на социалдемократите подаде оставка

Седмица след евровота и историческите пагубни резултати на немските социалдемократи, водачът на партията подаде оставка. Андреа Налес ще напусне освен управителните постове, само че и немската политика. След това решение либералите виждат краха на необятната коалиция, а " Алтернатива за Германия " зове държавното управление да подаде оставка. Последните социологически резултати отреждат на " Зелените " първото място при нови избори.

Оставката на Андреа Налес е потрес за социалдемократите. Преди повече от година тя пое най-старата европейска партия. В 130-годишна ѝ история Налес е първата жена отпред. След загубата и оставката на Мартин Шулц,тя се зае да съхранява и съзидава. Понеже не ѝ се отдаде, напрежението в партията стана осезаемо.

През миналата седмица Андреа Налес беше непосредствено конфронтирана с упреци за неуспех. Тя аргументира решението си с неналичието на поддръжка. Зам.-председателят на партията дефинира ситуацията през днешния ден като доста съществено. Оттеглянето на Налес раздрусва ръководещата коалиция в Берлин. Ръководството на консерваторите беше импровизирано за развоя на събитията. Колко съществено е ситуацията сподели и фактът, че канцлерът видя за належащо да внесе утешение.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Ще продължим държавната си работа с огромна отговорност, тъй като тематиките и провокациите, както в Германия, по този начин и в Европа са огромни.
Меркел още веднъж има тежката задача да вдъхва убеденост в ръководството,съставено от изнервени и обезпокоени социалдемократи. Но и в нейната партия се водят лидерски диспути, които в днешния ден останаха на назад във времето. Социалдемократите търсят незабавно нов водач. Възможно е даже да премислят оставането си в ръководството. В редиците и на консерваторитеобаче има гласове за разформироване на обединението.
 В Германия договарянията за нови обединения в Европарламента започнаха В Германия договарянията за нови обединения в Европарламента започнаха
В особено изявление за "По света и у нас " водачът на "Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен протегна ръка към евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация да се включат в само че...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР