Седмица след ареста на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови прокуратурата

...
Седмица след ареста на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови прокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверки и в музея на Бобокови

Седмица след ареста на предприемачите Атанас и Пламен Бобокови прокуратурата разгласи, че стартира инспекции и в техния частен музей. Към момента събитията към двамата се развиват по същия сюжет както при хазартния необут Васил Божков, чиято антична сбирка бе конфискувана от проверяващите. В отговор той заведе каузи против страната. Междувременно Атанас Бобоков разгласи, че се отдръпва от ръководството на компанията за батерии " Монбат ".

Нумизматика

Братя Бобокови са притежатели на Нумизматичен музей-Русе посредством фондацията си. Според уеб страницата на музея сега тече възобновяване на постройка, в която би трябвало да се помести персоналната им сбирка. Става дума за постройката на някогашната Музикална гимназия в града, която е над стогодишна и има архитектурна стойност.

" Продължавайки в началото заложените функционалности на постройката – просветителните, музеят е един от най-младите в Европа и има упоритост да действа като европейски научно-изследователски център по нумизматика. Предвижда се просветителна, експозиционна и научно-изследователска действия в региона на нумизматиката, археологията, художествения орден, както и изложбена активност в областта на кавалетните и модерни форми на изкуство, организирането на събития свързани с активността на институцията и популяризирането на българските история и просвета ", написа на уеб страницата на музея.

 https://www.mediapool.bg/gal/89/orig_95af7aed043ec6a456d455e36b830e09.jpg
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР