Седмица преди затварянето на летния трансферен прозорец съмненията у Реал

...
Седмица преди затварянето на летния трансферен прозорец съмненията у Реал
Коментари Харесай

Осемте проблема на Реал Мадрид

Седмица преди затварянето на летния трансферен прозорец подозренията у Реал Мадрид внезапно се уголемиха след първата пречка вкъщи в комбиниране с неприятната предсезонна подготовка. Въпросът, трогателен мадридистите, е дали съставът е задоволително добър, с цел да завоюва поставените като цел титли? Много неща би трябвало да се трансформират, с цел да може групата на старши треньора Зинедин Зидан да направи поврат на актуалното състояние със признаци като в бедствения минал сезон.

1. ЛИПСА НА ГОЛ

Като изключим Карим Бензема, който се разписа в първите два кръга от шампионата на Ла Лига и никой не оспорва заслугите му, и Лука Йович, който стартира като запаса на французина, само че има положителни шансове да способства в тази област, на Мадрид не престават да му липсват головете. Гарет Бейл, Хамес Родригес, Винисиус Жуниор, Иско и, когато се възвърне, Еден Азар са натоварени със задачата да си разпределят тези попадения, изгубени след напускането на Кристиано Роналдо. Усещането е обаче, че техните голове няма да са задоволителни да запълнят цялата оставена празнота. С други думи, един Неймар и един Пол Погба са повече от нужни за задачата.



2. ЛИПСА НА СКОРОСТ

Един от огромните проблеми на Мадрид е в скоростта на играния от тима футбол. По-точно в неналичието на скорост. Зинедин Зидан бе намислил да промени метода на игра, но действителността е такава, че с Каземиро, Тони Кроос, Лука Модрич и Иско на терена „ белите “ са муден, неенергичен и предвидим отбор, който играе с пасове на крайник. С минаването на годините халфовата линия на „ лос меренгес “ изгуби прохлада и резервира напълно малко от оня си тип, с който доближи до спечелването по удивителен метод на три следващи Европейски купи.

3. ЛИПСА НА ХАЛФОВА ЛИНИЯ

Много се приказва за неналичието на голова опасност от страна на Реал Мадрид, само че съвсем се подминава различен значителен проблем – отсъствието на досетливост от полузащитниците. Главната задача на Зидан за този сезон бе да направи нужните промени в тази зона. Решенията му бяха да се освободи от Маркос Йоренте (естествената промяна на Каземиро) и от Дани Себайос (алтернатива на Кроос и Модрич), да даде по-главна роля на Феде Валверде (извън групата в първия кръг против Селта и без игрови минути във втория против Валядолид) и да докара Погба (малко преди затварянето на летния трансферен прозорец това наподобява задача невъзможна). Изводът: Мадрид има по-лоша халфова линия спрямо бедствения минал сезон.



4. ЛИПСА НА ИМПРОВИЗАЦИЯ

В очакване на завръщането от травма на Азар, Мадрид има още един голям проблем: отсъствието на футболист, който да измисля нещо ексцентрично и да вади от равновесие противниците. Човекът, който го правеше предишния сезон – Винисиус, наподобява бледа сянка на себе си; Марко Асенсио е навън евентуално за целия сезон с контузия; Иско пък изживява неприятни дни. При това състояние е явно, че на „ лос меренгес “ незабавно им би трябвало състезател като Неймар. В случай че някой си е мислел противното…

5. ЛИПСА НА АВТОРИТЕТ В ДВЕТЕ НАКАЗАТЕЛНИ ПОЛЕТА

Понякога не е задоволително единствено да играеш добре, с цел да печелиш мачове. Стига ти даже единствено това да владееш ситуацията в двете наказателни полета – постоянен вратар и потвърден голмайстор, които да вземат решение мачовете в дребните му елементи. Тибо Куртоа не е Икер Касийяс и, най-малко все още, е спечелил доста малко мачове самичък за тима, а за неналичието на качество в противниковото наказателно поле към този момент говорихме в този текст. Затова и бягат точки като тези двете от събота против Валядолид.



6. ЛИПСА НА РЕШЕНИЯ ОТ ПЕЙКАТА

Зидан не се оправя в този проект. Почти шест месеца след завръщането си в клуба и след над 300 млн. евро инвестиции за нови попълнения не престават да играят все същите, тактическата система се повтаря още веднъж и още веднъж, а решенията от пейката ги няма никакви. Очакваната гражданска война си стои към този момент на кота нула, а изявленията на старши треньора след съботната пречка не го демонстрират в добра светлина. Все отново в един безценен състав от футболисти би трябвало да има и задоволително чисто футболни запаси за спечелването на мачове, изключително против подобен жанр противници, вместо да се натъртва на духа.

7. ЛИПСА НА МЛАДОСТ

Клубът заложи на трансферния пазар в последните пет години на тактиката да води млади гении: Винисиус, Асенсио, Родриго, Себайос, Вайехо, Тео Ернандес, Одриосола, Лунин, Кубо… Срещу Валядолид обаче играха съвсем същите остарели муцуни като от 2014 година насам, а междинната възраст на титулярната единайсеторка бе цели 29 години (и освен това го нямаше Модрич, въпреки и единствено поради наказание). Залогът на младостта на пазара не откри отражение на терена, а остарелият Мадрид продължава да гасне бързо. Крайно време е за промяна на поколенията.



8. ЛИПСА НА ТОП ТРАНСФЕРИ

Реал Мадрид изхарчи над 300 млн. евро, а единствено Еден Азар наподобява сигурен титуляр в този тим. Ферлан Менди е промяна на Марсело, Йович – на Бензема, Едер Милитао – на Рафаел Варан, а Родриго ще играе в клубния филиал или чартърен в Примера. Изглежда безпределно явно, че наличният материал няма да е задоволителен на „ белите “ да се борят за купите, а Погба и Неймар са нужни на тима като слънцето и водата.
Емилио Контрерас, „ Марка “ Примера дивисион 2 кръг, събота 24 август  Реал Мадрид 1:1краен резулат  Реал Валядолид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР