Седмица преди вота - полицията е на крак. Акции се

...
Седмица преди вота - полицията е на крак. Акции се
Коментари Харесай

Седмица преди вота: Акции срещу купуването на гласове в страната


Седмица преди вота - полицията е на крайник. Акции се организират в разнообразни градове на страната, ориентирани против битовата престъпност и пазаруването на гласове.

Общо 13 души са арестувани на територията на Бургаска област. В Пловдивско полиция и жандармерия нападнаха няколко махали в търсене на описи или събрани непознати персонални карти. Арестуван има и в Кюстендил.

От рано сутринта полиция и жандармерия влязоха в няколко махали на Стамболийски, Кричим и Перущица. Обект на инспекциите – автоморги, автокъщи, хранилища за дървен материал, заложни къщи.

Хора от махалата споделят, че досега нито един представител на партия не е пристигнал да ги пропагандира.

В ромската махала на Бургас двама души са арестувани по съмнение в лихварство и пазаруване на гласове. В домовете им са открити голям брой крадени движимости. Предполага се, че предметите са заложени от обществено слаби роми, които против опрощаване на заем са съветвани за кого да гласоподават.

Задържана е и група за похищение поради неуредени финансови взаимоотношения.

" От тези 5 лица - две са арестувани на територията на Приморско, като при обиска на място в помещението, където са живеели, е открита и огромна сума пари. Уточнява се дали тази сума пари не е употребена и за пазаруването на избирателен избор ", съобщи Марин Димитров - шеф отдел „ Охранителна полиция “ - ОД на МВР-Бургас.

Парите, напъхани в сак, са близо 50 000 лв..

На основно място в една от махалите в Кюстендил е основан краткотраен пункт, който управлява влизащите и излизащите от квартала.

" Имаме два обекта, които нямат позволение за осъществяване на комерсиална активност, като са формирани общо за двете районни ръководства 8 акта по отношение на нарушавания, открити в комерсиалните обекти. А в град Дупница е арестувано и едно лице “, заяви Васил Паргов, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в ОДМВР-Кюстендил.

Задържаният е търсен от Интерпол за опиати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР