Седмица преди Великден от Асоциацията на овцевъдите предупредиха за търговци,

...
Седмица преди Великден от Асоциацията на овцевъдите предупредиха за търговци,
Коментари Харесай

Има нарушениа при продажбата на агнешко

Седмица преди Великден от Асоциацията на овцевъдите предизвестиха за търговци, които нарушават разпоредбите за продажба на агнешко месо.

За пръв път тази година Агенцията по храните вкара процедура: българското месо да е със наследник щемпел, непознатото - с червен, напомня съпредседателят на браншовата организация Симеон Караколев:

" Печатите ясно би трябвало да дават информация за страната. Всяка страна си има код и надлежно номер на кланицата. За да се продава месо в комерсиалната мрежа, то би трябвало да дава отговор на тези условия ".

Наблюденията на браншовиците върху агнешкото, предлагано от огромна комерсиална верига, демонстрират друго.

" Има някакво алено леке, от което всеки би трябвало да си вади извода: " Видиш ли, това е щемпел ". Да, но не ", сподели Караколев.

Понеже разпоредбите би трябвало да са идентични за всички, а явно не е по този начин, може да има доста пояснения какво е това месо. По данни на Асоциацията, то идва от Македония през Гърция.

" Кой да каже какво е? Разбирате ли, че тук към този момент може да се появят всевъзможни хипотези. Това може да е месо, което гръцките търговци не го желаят. Тоест имало е една огромна поръчка, гърците са споделили: " Ние не я желаеме. И в този момент какво да го вършим, какво да го вършим. Българите ще го изядат. Те са привикнали да ядат отпадъци ", добави Караколев.

Три дни след сигнала Регионалната дирекция на Агенция по храните във Велико Търново прави инспекция.

" Наистина са открили сходна процедура и са възбранили тези съответните количества и аз не знам докога ", сподели Симеон Караколев от Асоциацията на овцевъдите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР