Седмица преди Върховният касационен съд да се произнесе окончателно за

...
Седмица преди Върховният касационен съд да се произнесе окончателно за
Коментари Харесай

Ценко Чоков прокопал общинския път в Галиче, оставил хората без достъп до земите им

Седмица преди Върховният касационен съд да се произнесе дефинитивно за присъдата на Ценко Чоков, някогашният кмет на врачанското село Галиче още веднъж се развилня, научи BulNews.
Със личния си екскаватор Чоков прокопал общинския земен път, водещ от селото към прилежащото с. Липница и парцелите на множеството от неговите съперници и очевидци по делото му.



С дълбокия ров на пътя Чоков прекъснал достъпа на съселяните си до обработваемите им земи и няколко рибарника в региона.
Засегнатите незабавно уведомили полицията и кмета на Галиче Страхил Стоянов. Разпитаните очевидци от селото удостоверили, че точно Чоков разкопал общинския път, само че съгласно известието на районното ръководство в Бяла Слатина непозволените дейности били осъществени от незнайно лице.
Припомняме, че на първото си съвещание предишния месец Върховният касационен съд не се произнесе по обжалваните присъди на някогашния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още трима наказани. Всички бяха поискали проверка на присъдите си и ново разглеждане на делото от Апелативния профилиран углавен съд.
През 2018 година профилираният съд реши, че Ценко Чоков е отговорен по обвиняванията похищение, причиняване на междинна телесна щета и палеж. Но е почтен за лихварство и управление на незаконна група. Той получи четири години и шест месеца затвор. Синът беше осъден с 4 години за лихварство, побой и закана за ликвидиране.
През април тази година апелативният спецсъд усили присъдите - 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му наследник. Делото във Върховен касационен съд предишния месец бе отсрочено за 2 декември, откакто юристът на обвинения Димитър Каменов не се яви пред съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР