Седмица преди старта на осмото издание на тенис турнира Sofia

...
Седмица преди старта на осмото издание на тенис турнира Sofia
Коментари Харесай

Първият шампион се завръща на Sofia Open

Седмица преди старта на осмото издание на тенис шампионата Sofia Open към този момент е ясно, че у нас се завръща добре познатият Роберто Баутиста Агут. За него умерено може да се каже, че е със статут на емблема на шампионата, откакто се трансформира в първия първенец през 2016 година.

Преди 7 години родните почитатели имаха опция да проследят по какъв начин лидерът в схемата си проправя път до финала, с цел да победи в мача за оценката Виктор Троицки с 6:3, 6:4. По това време и двамата имаха по една купа за сезона, само че за първи път се срещнаха на корта.

Споменавайки триумфите, от София насам Агут постави във витрината си цели 7 трофея, трансформирайки се в следващия образец, че Sofia Open е трамплин към триумфите в международния тенис.

Испанецът е определян за един от най-постоянните настоящи тенисисти. В характерността му влиза извънредно стабилната игра от дъното на корта, а защитните му качества са в действителност впечатляващи.

Към днешна дата разполага със сериозен опит и забележителна душeвност. Любимата му настилка е хард, макар че испанците са последователи на клея, където той може да се похвали със единствено две оценки.

Макар и към този момент на 35 години, Агут продължава да е част от топ 50, като към днешна дата е под №48 в ранглистата на ATP.

През лятото на предходната година в Кицбюел той победи с 11-ия си ATP трофей в кариерата си, който досега се явява и негов финален.

За опитния тенисист това бе първа купа на клей от 2014 година насам, когато победи на шампионата в Щутгарт. Има и други 11 финала, последният от които от началото на тази година в Аделаида.

Най-значимото му отличие си остава това от Дубай през 2018-а от сериите ATP 500.
 Баутиста-Агут ликува в Кицбюел
Баутиста-Агут ликува в Кицбюел

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР