Седмица преди парламентарните избори на 11 юли прокуратурата и Министерството

...
Седмица преди парламентарните избори на 11 юли прокуратурата и Министерството
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата с невиждана активност срещу купувачи на гласове |

Седмица преди парламентарните избори на 11 юли прокуратурата и Министерството на вътрешните работи започнаха дейна битка против купувачи на гласове. В разнообразни места в страната се организират профилирани акции от Министерство на вътрешните работи, а прокуратурата образува стотици преписки. 

Вчера, откакто денем, на която съобщи, че  " някогашен вътрешен министър и някогашен регионален шеф са се срещнали в Кюстендил, с цел да разискват по какъв начин да привлекат 15 000 македонци с българско поданство, които да гласоподават в България ".

Отново през вчерашния ден от, като са ги " предизвестили да не купуват гласове и да не провеждат корпоративен избор във компаниите си ". 

Днес се организират редица акции на полицията в разнообразни места. В за пазаруване на гласове, а прокуратурата образува две досъдебни производства. Акция имаше и в Горна Оряховица за попречване на търговията с избор. Привикани са 10 мъже, на които са снети пояснения и са им формирани предупредителни протоколи. 

Междувременно Районната прокуратура в Смолян разпореди на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи още веднъж за 48 часа да събере данни за закононарушения срещу политическите права, откакто са получени 4 сигнала от регионалния шеф за извършен напън. Само един от сигналите е за идните парламентарни избори, други два се отнасят за предходни избори - през 2015 година и април 2021 година, а четвъртият е за различен тип закононарушение. 

Говорителят на основния прокурор, че за разлика от предходните избори досега Министерство на вътрешните работи не е разкрило групи за пазаруване на гласове. Тя припомни, че за първи път от 10 година насам Министерство на вътрешните работи не взе участие в взаимното междуведомствено звено, в което с изключение на прокуратурата е и ДАНС.

По-рано през днешния ден прокуратурата заяви, че са образувани 

Съпредседателят на " Демократична България " и водач на ДСБ ген. Атанас Атанасов пък разгласи, че , а всяко районно ръководство знае кои са дилърите на гласове в района. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР