Седмица преди насрочения в Европейския парламент дебат за върховенството на

...
Седмица преди насрочения в Европейския парламент дебат за върховенството на
Коментари Харесай

Радан Кънев към ЕНП: Защитете българските граждани

Седмица преди планувания в Европейския парламент спор за върховенството на правото в България, българският евродепутат от ЕНП/ДБ се обърна към сътрудниците си от ЕНП с писмо.
В него той приканва най-голямата европейска партия да се ангажира със отбрана на българските жители. Особено когато те са изправени против невиждана рецесия на правовата страна, изключително след избора на новия Главен прокурор, задълбочаваща рецесия със свободата на медиите.
Кънев показва няколко неистини , изречени пред евродепутатите, свързани със обстановката в България. Интересен е и прегледът на обвинителни актове на основния прокурор Иван Гешев - става известно - главно против " реформатори ".
 Протестите могат да трансфорат България в идната Полша или Унгария, написа европейско издание Протестите могат да трансфорат България в идната Полша или Унгария, написа европейско издание
Антиправителствените митинги в България стартират да тормозят Брюксел, че страната може да се трансформира в идната Полша или Унгар...
Детайлите можете да видите в писмото, чийто цялостен текст публикуваме:
" Уважаеми господин Туск,
Уважаеми сътрудници от групата на ЕНП,
Преди идния пленарен спор за върховенството на правото в България и продължавайки предходният ни диалог по тематиката, се обръщам към вас с още по-детайлна информация за политическата рецесия в България. Ще показва една по-различна позиция, защото на предходното ни съвещание, за жалост, не ми беше дадена думата.
Не бих ви занимавал с политическите и партийни елементи, нито ви бих губил времето с предизборната конюнктура, в която тази рецесия се развива. От друга страна, за да дава цялостна и потребна информация за обстановката, би трябвало първо да отбележа някои полуистини и откровени неистини, които бяха споделени по време на предходното ни съвещание. Казвайки това, правя оценка уравновесеното и стойностно изявление, което направи ръководителят на българската делегация, господин Ковачев. Има обаче няколко доста значими детайла, които е намирам за належащо да споделя с вас:
 Кънев се обиди на Борисов за мненията му за митингите Кънев се обиди на Борисов за мненията му за митингите
Поводът, употребен от Движение за права и свободи да размахва етническата карта и да сипе етнически закани, бе чудноват – измененията в Министерство на вътрешните работи, препоръчани от...
Лъжа е, че митингите в София са доминирани от проруски, леви групи и коренно настроени човеци. Точно противоположното – голямо болшинство, изключително напоследък, на практика всички протестиращи са проевропейско настроени, умерени хора и митингите са изцяло мирни. Те сполучливо се разграничиха от радикалното малцинство на митингите и дейностите им, заклеймявайки ги обществено. Всички нападателни произшествия, упоменати от българските ми сътрудници, бяха изолирани случаи и в по никакъв метод не съставляват общата концепция на митинга. Към този миг на митингите се събират десетки хиляди българи, множеството от тях млади. Огромна част от тях не са политически обвързани. Останалите са с център-дясно и зелено-центристки възгледи. Основните сили, движещи митингите, са политическите акции на Христо Иванов – съпредседател и водач на Демократична България. Той разкри тежки корупционни схеми и олигархични зависимости. Също по този начин осветли връзките сред актуалното държавно управление и олигархични бизнес кръгове, към ‚либералното‘ Движение за права и свободи (ДПС).
Отделно, Демократична България е политическата мощ, участваща най-активно в митингите. Това е обединението, която аз съставлявам в групата на ЕНП. Коалицията е формирана от един дълготраен член на ЕНП – Демократи за мощна България, зелена партия – Зелено Движение, която е твърдо антикомунистическа, проевропейска и мощно противопоставяща се на съветското въздействие в България, и антикорупционната партия Да, България, учредена от господин Христо Иванов след оставката му като, политически самостоятелен, министър на правораздаването в предходното ЕНП държавно управление в България. Коалицията ни е учредена тъкмо към решенията на Христо Иванов да се отдръпна от държавното управление и това на Демократи за Силна България да смъкна своята поддръжка за господин Борисов и ГЕРБ през 2015г. Действия, разследване на блокирането от страна на ГЕРБ на конституционната промяна на правосъдната власт, дружно с ‚либералите‘ от Движение за права и свободи. Демократична България е най-проевропейската политическа мощ в родината ми, отдадена директно на главните правила на конституционната народна власт. Често подложена на критика за русофобските си възгледи, които са видни и от моите гласувания в Екологичен потенциал. Ето за какво всяка изказване, че митингът е воден от проруски сили е смешно и цинично.
Уважаеми господин Туск,
Скъпи сътрудници,
Причината, заради която ви отпущам тази информация, е настояването ми Вие да се ангажирате със отбрана на българските жители. Те са изправени против невиждана рецесия на правовата страна, изключително след избора на новия Главен прокурор, задълбочаваща рецесия със свободата на медиите, сложила България на срамното за целия Съюз, 111-то място в годишния отчет на Репортери без граници.
 Евродепутати се чудят дали всеки протестиращ против прокуратурата у нас е нарушител Евродепутати се чудят дали всеки протестиращ против прокуратурата у нас е нарушител
Трима заместници участваха на чуването по проблема България в Екологичен потенциал п в подкомисия на LIBE за обстановката в България в петък. Защо и ка...
Убеден съм, че множеството от вас са добре осведомени за действителното положение в България и множеството запазвате безмълвие, заради политически аргументи. Все отново желая да обърна вниманието ви към част от позорните каузи на Главния прокурор през последните няколко години. Вие решете дали сериозното ви ангажиране с рецесията на правото в България би било деяние против проевропейската ориентировка на България:
Дори преди избирането си, Главният прокурор обществено отхвърли правилото на разделянето на управляващите, определяйки го като обсесия на ‚десните екстремисти‘.
След встъпването си в служба, Главният прокурор постоянно употребява материали от следствия и подбрани елементи от доказателства по каузи, с цел да ‚докаже‘ обвиняванията си медийно, трансформирайки правораздавателния развой в ПР акция, против упрекнати, неосъдени лица.
Главният прокурор лепи етикети като ‚престъпници‘, ‚олигарси‘ и ‚корумпирани политици‘, остро нарушавайки презумпцията за непорочност, в своите самохвални медийни акции.
Основното обществено обръщение на Главният прокурор е заклеймяване на приватизацията в България, употребявайки левичарски политически клишета и очерняне на реформисткия общественик (ЕНП, център-дясно), който трансформира стопанската система и смени геостратегическата ориентировка на България, проправяйки път към участието ѝ в Европейски Съюз.
 Екологичен потенциал с обсада на договаряния като митинг против промени в Шенген Екологичен потенциал с обсада на договаряния като митинг против промени в Шенген
Европейският парламент блокира договарянията със страните от Европейски Съюз по пет проектозакона в символ на митинг против това, че не е потърсено мнен...
Списъкът с обвинителни актове на Главния прокурор против обществени и политически лица е цялостен на практика основно с проевропейски и прозападни реформатори . Изкушен съм да споделя с вас част от тях:
Г-н Даниел Митов, корав проевропеец, някогашен Министър на външните работи в държавното управление на ГЕРБ/ЕНП, неприкрит самостоятелен член на ЕНП, дружно с неговия заместител, господин Ангеличин. И двамата оправдани от всички правосъдни инстанции. Въпреки това Прокуратурата упрекна законодателството за неналичието на присъда.
Г-н Николай Ненчев, център-дясно. Виден прозападен Министър на защитата в държавното управление на ГЕРБ/ЕНП, оневинен на две правосъдни инстанции с причините, че нито едно доказателство за осъществено закононарушение не е предоставено от Прокуратурата. Въпреки това Прокуратурата продължава да апелира решението на съда.
Г-н Трайчо Трайков и господин Симеон Дянков, новаторски министри от първото държавно управление на ГЕРБ, оправдани на първа инстанция, дружно с проевропейския издател и предприемач, господин Иво Прокопиев. Отново, Съдът твърди, че няма показани доказателства за осъществено закононарушение. Главният прокурор, разяснява решението с думите: „ Загубихме дребна борба, само че сме твърдо решени да спечелим войната против корумпираните политици и незаконно забогателите олигарси “.
Г-н Петър Москов, новаторски министър от държавното управление на ГЕРБ/ЕНП. Все още няма произнесена присъда по неговото дело.
 Ска Келер: Европейска комисия да немери решение на митингите в България и Беларус Ска Келер: Европейска комисия да немери решение на митингите в България и Беларус
Лидерът на Зелените Ска Келер прикани Европейската комисия да откри незабавно решение на спора в Беларус и митингите в България, &bd...
Още един фрапантен образец, измежду доста други, е повдигнатото обвиняване против Председателя на Българския фармацевтичен съюз, Професор Стоименова. Обвинена е единствено тъй като обществено показа терзанията си за дефицита на медикаменти, което е обществен европейски проблем, постоянно повдиган, даже по-остро, от всички членове на ЕНП в Комисията по околна среда и публично здраве на Екологичен потенциал. Естествено Съдът не даде старт на делото, връщайки го на Прокуратурата за прецизиране на обвиняването.
Предполагам, че всички тези център-дясно реформистки, проевропейски политици и обществени персони с наслада биха споделили пред ЕНП мнението си по какъв начин Главният прокурор и неговата администрация работят за проевропейското развиване на страната. Още повече – структурата на Прокуратурата, с нейната неограничена, безотчетна власт и дейностите на Главния прокурор са присъщи за режима на господин Путин и оставят подозрение за въздействие от страна на Кремъл.
На разположение съм за по-задълбочена полемика по тази тематика. Имайки поради неуместната за ЕНП позиция в идният спор, бидейки предан почитател на европейската християндемокрация и предан член на ЕНП, смятам за мой дълг да ви предупредя за плаващите пясъци, в които ЕНП ще навлезе пред очите на българските жители и европейските данъкоплатци, в случай че остане сляпа за тази рецесия.
С почитание,
Радан Кънев "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР