Седмица преди началото на преговорите за съставяне на правителство на

...
Седмица преди началото на преговорите за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер: Ако не се стигне до нова широка коалиция, по-добре е да се проведат нови избори

Седмица преди началото на договарянията за сформиране на държавно управление на Германия водещи представители на консервативния блок на Ангела Меркел показаха противоположни отзиви за вероятния излаз от тях. Същевременно рейтингът на канцлера продължава да пада. 
Новото необятно съдружно правителство  - на консерваторите от ХДС и ХСС дружно със социалдемократите, би трябвало да стартира работа най-късно до Великден, съобщи пред ДПА министър председателят на Бавария и водач на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер.   За католиците и протестантите в Германия празникът идната година се пада на първи април.
Зеехофер предизвести, че ХСС няма да прави прибързани взаимни отстъпки в договарянията и съобщи, че, в случай че не се стигне до нова необятна коалиция, за предпочитане е да се проведат нови избори, вместо да се сформира държавно управление на малцинството. 
Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле от Християндемократическия съюз обаче не изключи пред вестник " Тагесшпигел " опцията за сформиране на подобен кабинет на малцинството. Най-вероятното пояснение за тази позиция са резултатите от ново социологическо изследване, оповестено от вестник " Ди Велт ", съгласно което 46% от германците желаят водачът на ХДС Ангела Меркел да подаде неотложно оставка от канцлерския пост, а  други 17 на 100 са на мнение, че тя би трябвало да се отдръпна, в случай че съдружните договаряния не съумеят. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР