Седмица преди изборите последните социологически проучвания показват, че при парламентарния

...
Седмица преди изборите последните социологически проучвания показват, че при парламентарния
Коментари Харесай

Кольо Колев: При слаба избирателна активност кабинет на ГЕРБ и ДПС не е невъзможен

Седмица преди изборите последните социологически изследвания демонстрират, че при парламентарния избор ГЕРБ остава първа политическа мощ, а в конкуренцията за " Дондуков " 2 президентът Румен Радев печели безапелационно на първи тур.

,,Градусът в предизборната акция спадна. Партиите са в тежка глуха отбрана. Всеки заобикаля да каже какво би направил в рецесията. Кампания не виждам, доста тъжно. В " Автомагистрали ", в случай че е имало нарушавания, се хвърлят в подобаващия и доста комфортен миг. Предполагаемите разкрития за Кирил Петков са по същата линия. Българинът като гледа и като слуша, вижда други факти'', разяснява политологът Любомир Стефанов в студиото на " България заран " по Bulgaria ON AIR.

Социологът Кольо Колев съобщи, че партиите играят по системата тласък - реакция.

Дали се оферират нелепости или се предлага да се трансферира виновността... Нещата наподобяват като: Спрете земята, желая да сляза. Силно популистични изявления. Кампанията наподобява в насипен тип. Формациите не дават цялостна идея какво желаят да създадат, безапелационен бе той.

Колев е на мнение, че изненадите на изборите биха могли да бъдат доста. Възможно било ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат в положение да образуват държавно управление, в случай че спадне изборната интензивност. Ако доста хора излязат да гласоподават, може да имаме нова първа партия - " Продължаваме промяната ", счита социологът.

,,Наложи се моделът " Всички крадат ". До огромна степен има примирие. В този смисъл, историята с " Автомагистрали " и поданството на Кирил Петков няма да имат изключително значение. Ще окажат значение пасивните и обезверени гласоподаватели - дали ще видят вяра в една или друга посока. Ако излязат, картината може да се обърне и евентуално преди всичко ще имаме " Продължаваме промяната ", изясни Колев.

Стефанов се съгласи, че високата изборна интензивност ще пренареди партиите в Народното събрание и ще избистри профила на идващото държавното управление.

Очевидно вървим в посока президент да бъде Румен Радев, най-вероятно след балотаж. Той няма да има безпределно доста благоприятни условия за маневриране. Г-н Радев не си научава урока и в случай че трети път направи дивотията да даде мандат на Българска социалистическа партия, рецесията няма да се позволи, настоя политологът.

Стефанов е на мнение, че Радев желае да се нарежда като безалтернативен водач. Стойчев пък счита, че Радев е индивидът с максимален престиж.

Повече от евентуално е да останем без кабинет и след третите парламентарни избори тази година, позволи Любомир Стефанов. Същото мнение споделя и Колев.

Той не се съмнява, че Румен Радев ще завоюва президентските избори. По думите му преднината на президента е безапелационна, а закачките били кой ще бъде трети - Лозан Панов или Мустафа Карадайъ. Втори, съгласно него, щял да остане Анастас Герджиков.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР