Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации

...
Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации
Коментари Харесай

Още седмица фирмите декларират печалбите

Седмица остава за подаване от компаниите на годишни данъчни заявления за облагане с корпоративни налози. Тази година крайният период е 1 април, тъй като 31 март е почивен ден. Декларацията се подава единствено по интернет с дипломиран електронен автограф. С нея наложително се подава и годишен доклад за активността. Юридическите лица, които през 2018 година не са осъществявали активност по смисъла на Закона за счетоводството, не са длъжни да подават годишна данъчна декларация по член 92 от ЗКПО и годишен доклад за активността. Неподаването на декларацията се глоби, като минималната санкция е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за шефа на компанията.

До 1 април 2019 година би трябвало да се заплати и дължимият корпоративен налог, след приспадане на направените предплатени вноски. Плащането на задължението към хазната може да стане посредством интернет без такса с електронната услуга на Национална агенция за приходите, както и във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен налог може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 70

 

fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР