Седмица, изпълнена с икономически новини и с изненадващите послания от

...
Седмица, изпълнена с икономически новини и с изненадващите послания от
Коментари Харесай

Доларът задържа нивата си

Седмица, изпълнена с стопански вести и с изненадващите послания от конференцията на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, който даде спомагателни пояснения за политиката на централната банка.

Валутите се движеха относително умерено през седмицата, макар новините за щатската стопанска система, измежду които не липсваха позитивни и негативни изненади. Бизнес климатът в промишлеността се оказа по-нисък от прогнозите, което сподели, че секторът продължава да страда от икономическото закъснение. Високите лихви не са единствената причина за това, само че сигурно въздействат отрицателно на ипотечните заеми, които паднаха до спешните равнища. От там идва и слабостта на строителството. Броят на работните места в стопанската система се усили повече от предстоящото, само че това не се отрази значително на валутите.

Председателят на Федералния запас си разреши гласно да заеме по-твърда позиция против президента Тръмп във връзка с лихвите и инфлацията. Именно това стана огромна изненада за пазарите и докара до леко повишаване на щатския $ против еврото. Курсът се върна на нивото от 1.1150 EUR/USD в часовете преди оповестението на значимия отчет за заетостта в Съединени американски щати или там където беше седмица по-рано. Джером Пауъл загатна за опцията от повишение на лихвите в бъдеще, когато инфлацията още веднъж стартира да нараства. Пазарите по-скоро регистрират вероятността от понижаване на лихвите, нещо което желае и Тръмп. Изявлението на Пауъл за краткотрайния спад на цените демонстрира разминаване в упованията сред банкери и вложители. Затова и нямаше основна смяна на валутите, само че Пауъл постави завършек на слабото възобновяване на еврото преди този момент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР