Седмичната среща на израелското правителство е отменена в неделя заради

...
Седмичната среща на израелското правителство е отменена в неделя заради
Коментари Харесай

В Израел отмениха седмичното заседание на кабинета заради коалиционни разногласия


Седмичната среща на израелското държавно управление е анулирана в неделя поради различия сред " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху и " Кахол-Лаван " на вицепремиера и министърът на защитата Бени Ганц , оповестява Yedioth Ahronoth, представени от ТАСС.

Заседанието на кабинета е анулирано по самодейност на " Ликуд под претекст, че " Кахол-Лаван отхвърля да разисква нов пакет от помощи " по отношение на пандемията .

" Кахол-Лаван " отхвърли тези изказвания и прикани " Ликуд прецизно да съблюдава наредбите на съдружното съглашение ".

" Тези напрежения са в допълнение към забележителните различия сред съдружните сътрудници във връзка с държавния бюджет ", който би трябвало да бъде признат идващите две седмици и " може да бъде знак за близки общи избори ", които биха били четвърти за две години .

Настоящият 35-и кабинет на министрите на Израел постави клетва на 17 май 2020 година, с което постави завършек на политическата рецесия, траяла повече от 500 дни в страната, по време на която три пъти бяха извършени парламентарни избори.

В сходство с съдружното съглашение сред " Ликуд " и " Кахол-Лаван ", Нетаняху ще заема поста министър-председател за първите 18 месеца, след което пълномощията на ръководителя на кабинета би трябвало да бъдат трансферирани на Ганц за идната година и половина.

Междувременно в Израел се организират митинги против Нетаняху отвън резиденцията му в Йерусалим. Нетаняху е изправен пред продължаващи следствие и обвинявания за машинация, рушвет и корист с доверие.
 Нетаняху: Израел няма потребност от избори в този момент
Нетаняху: Израел няма потребност от избори в този момент

След разногласия за бюджет и многохилядни протести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР