Седми потвърден случай на коронавирус в Северна Македония, предаде БГНЕС.

...
Седми потвърден случай на коронавирус в Северна Македония, предаде БГНЕС.
Коментари Харесай

Скандален случай на коронавирус в Северна Македония, в Сърбия мислят за по-крути мерки

Седми доказан случай на ковид в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Сред инфектираните е и директорката на Клиниката за кожни болести Нина Цаца Биляновска.
Тя е пристигнала от Италия преди седмица и е работила интензивно през последните пет дни, съобщи министърът на опазването на здравето Венко Филипче. Добре е, че не е придружавала коли за спешна помощ с заболели през последните няколко дни, сподели Филипче, като изрази огромно отчаяние от пренебрежението на здравната работничка към рекомендациите. " Тя е постоянна и има лека клинична картина ", добави Филипче.
Под домашна карантина са 64 лица, които работят в Клиниката за кожни болести. Клиниката ще бъде затворена 14 дни.
В Сърбия към този момент се обмисля възбрана в страната да влизат хора от страни и райони, където болестта е изключително мощна - като Северна Италия. Това стана ясно от телевизионно изявление на сръбския президент Александър Вучич. Евентуалната възбрана ще е краткотрайна, само че занапред ще излиза наяве за какъв брой време, в случай че бъде въведена.
Има учредения за нерешителност и съществено отношение, съобщи Вучич в изявление за предаването " В края на деня " на телевизия " Коперникус ". В Сърбия към този момент има 2 доказани случая.
Още: " Италия - в центъра на ковид, по света има над 3000 нови заболели "
" Японски държавен екип от учени: Коронавирусът надали ще изчезне с топлото време "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР