Седми пореден сезон на дарителската кампания за образованието във ВУЗ на абитуриенти без

...
Седми пореден сезон на дарителската
кампания
за образованието във ВУЗ на абитуриенти
без
Коментари Харесай

#steniskanabala 2020 започва с конкурс за средношколци

Седми следващ сезон на дарителската кампания
за образованието във ВУЗ на абитуриенти без родители

Официално започва акцията #steniskanabala 2020 и новият сезон стартира със специална покана. Тя е предизвикателство към всеки, с или без специфични умения в дизайна, стига да е на възраст сред 15 и 19 години и да пожелае да показа свое графично виждане за тениската – знак на инициативата.

Седмият сезон на #steniskanabala има предварителна фаза – средношколски конкурс за дизайн. Между 19 февруари и 5 март в това число, възпитаници в подходящата възраст от всички учебни заведения в България могат сами да основат тениската за бала на зрелостниците от Випуск 2020. Изборът на най-вдъхновяваща рисунка за щампата е възложен на 3-членно умело жури: Дарин Маджаров от уеб страницата за видео-уроци ucha.se, Антония Йорданова (Knapp), дизайнер и стилист на свободна процедура и Калоян Димитров – Балан, водещ в ТВ The Voice.

Всички условия за присъединяване в средношколския конкурс за дизайн на тениската са на интернет страницата . В средата на месец март журито ще обяви резултатите, уредниците ще покажат новата тениска и ще стартира дарителската акция.

Победителят в състезанието и учебното заведение, в което учи, ще бъдат многократно анонсирани в границите на акцията. Дизайнерът на тениската 2020 ще бъде поканен да взе участие във всички официални прояви на #steniskanabala, ще получи предметна награда от уредниците и авторският му дизайн ще даде образа на тениската 2020 и на идеята #steniskanabala през настоящата година.

Дарителската акция още веднъж ще се осъществява посредством уеб страницата https://steniskanabala.bg/, като сегашни, някогашни или бъдещи абитуриенти могат да подаряват средства за образованието на зрелостниците без родители от Випуск 2020 – онлайн или по банков път. Всеки самичък избира размера на дарението си, а тениската – знак на кампанията, се дава при дарения над 20 лева

Инициатор на акцията #steniskanabala е МОТО-ПФОЕ, тя се развива в партньорство със Столичен комитет на Български червен кръст и с благотворителната логистична подкрепа на DHL Express Bulgaria. От старта през 2014 г. до момента идеята сплоти напъните на шест випуска зрелостници от цяла България, които отидоха на бала или изпращането си с тениска, вместо скъп тоалет и подариха средства за по-нататъшното обучение във ВУЗ на свои връстници без родители. За шестте години до момента участваха над 10 120 дарители с общо 523 244 лв., които осигуриха стипендии за висше обучение на общо 236 абитуриента, лишени от родителска грижа. Финансирането по програмата им позволява по-лек и сполучлив старт в живота.

Правила за присъединяване в състезанието, поръчки за тениски и информация за дарения: https://steniskanabala.bg/, имейл: [email protected] и на тел. 02 9842 387.

Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР