Седми национален конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на

...
Седми национален конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на
Коментари Харесай

Чепеларе готви конкурс за нова българска музика в 7/8

Седми народен конкурс за авторски вокални и инструментални творби на фолклорна основа „ Нова българска музика в 7/8 “ готви община Чепеларе. Спонсор на проявата е фондация „ Св. Георги Победоносец “ от Балтимор (САЩ), която обезпечава наградния фонд от 10 000 лв., заяви Елен Асимакова – мл. специалист „ Култура “.
Досега проявата се е провеждала през година, само че по решение на локалната администрация и спомоществувателя към този момент ще се провежда годишно.
Конкурсът е в два кръга. В първия постъпват творбите дружно с партитурите. Журито ги прави оценка и позволява 10 от тях на заключителния концерт. Тази година концертът ще се състои на 16-ти юни, а творбите ще се одобряват до 10-ти май.
„ Наградите предходната година бяха три – за инструментални творби, за хорова музика и има една премия на публиката “, уточни Асимакова.
Тя посочи, че реализатор на творбите е националният оркестър при БНР. Но има опция и самите създатели на творбите да изпълнят творбите си, което дава и късмет за изява, а може да им донесе спомагателни точки.
„ Конкурсът, въпреки и народен, не се лимитира за територията на България. Имали сме участници и от чужбина. Последно от Америка. Журито се дефинира от община Чепеларе и от фондацията. Обикновено ръководител е Татяна Сърбинска - национална певица, която живее в Америка. Тя за първи път е изпяла песента " Катерино моме ", уточни специалистът от общината.
Обичайно в състезанието вземат участие към 25 произведения, защото има претенденти с повече от една.
Идеята за състезанието „ Нова българска музика в 7/8 “ е на доктор Георги Лазаров. Той е хирург в Балтимор и идва в Чепеларе на заключителния концерт. „ Зародила се е от любовта му към музиката и отдалечеността му от Родината “, сподели още Асимакова.
Подобен конкурс благодарение на фондацията се организира и в София, където отново е за нова българска музика в размер 7/8-ми, само че за симфоничен оркестър.



Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Смолян  Сексуален комизъм от Родопите - прекомерно солен или не? (18+) * Сексуален комизъм от Родопите - прекомерно солен или не? (18+)*  Водата в Неделино не е годна за пиянство Водата в Неделино не е годна за пиянство  Община Чепеларе завоюва влиятелно отличие за развиване на туризма Община Чепеларе завоюва влиятелно отличие за развиване на туризма  Геолог и маркшайдер – принцеси в подземното царство на Геолог и маркшайдер – принцеси в подземното царство на " Горубсо "  Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли през Превала Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли през Превала Интервю Още Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен деспот?
Колко скелета има в дрешника на Путин? Цялата публична био...
Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Любовта след влюбването
В началото на една връзка всичко е елементарно. Пеперудите в стомаха, розовите облаци, желанието да сте с този човек непрекъснато и да му показв...
КЗД скочи в отбрана на Кошлуков, станал жер... Сидеров желае парламентарна комисия за дело... Рамо до рамо с Борисов, Орбан действително се прочие.. Григор Димитров още веднъж е №4 НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Конфуз: Роклята на фигуристка се смъкна...
В извънредно неприятна обстановка изпадна френската фигуристка Габриела Пападакис по време на изпълнието на късата стратегия при танцо...
Дневен хороскоп за 20 февруари Путин продължава да не се появява Миналото на Путин - ужасното детство ли го... Слави и " Ку-Ку бенд " с концерт в максимален... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Румен Радев пред паметника на Левски: Дн...
Днес сме Република, само че чиста ли, свята ли? Това попита в словото си президентът Румен Радев по време на отбелязването на 145 годин...
Симеонов: В обединението има доста напрежени... Русия не вижда риск в присъединението на... Новините: Най-важното за деня, 19 февруари Чавушоглу: Никой не може да спре турската...  www.expert.bg  Каракачанов: Нямаме данни Каракачанов: Нямаме данни " Газпром " да п...  За какво обича да харчи милионите си Скалата За какво обича да харчи милионите си Ска...  Агенцията за дребни и междинни предприятия с нов началник Агенцията за дребни и междинни предприятия...  Българи сътвориха чатбот, който ни подсеща за значими медицински прегледи Българи сътвориха чатбот, който ни подсе...  www.iwoman.bg  Тест: Емоционално умна жена ли сте? Тест: Емоционално умна жена ли с...  Слави Трифонов ще пее в в най-голямата зала в Европа Слави Трифонов ще пее в в най-голямата з...  Кокосови трюфели с кашу Кокосови трюфели с кашу  5 знака, че можеш да се довериш на колегата след невярност 5 знака, че можеш да се довериш на партн...  http://www.sportlive.bg  Барселона против огромния си дразнител в Шампионска лига Барселона против огромния си дразнител в Ш...  Трети допинг случай на Олимпиадата, словенец заловен с фенотерол Трети допинг случай на Олимпиадата, слов...  ЦСКА е платил най-малко половин милион за Едвин Джеси ЦСКА е платил най-малко половин милион за Едв...  ВИДЕО: Гуардиола се нахвърли на треньора на Уигън в тунела ВИДЕО: Гуардиола се нахвърли на треньора... Интервю Още Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен деспот?
Колко скелета има в дрешника на Путин? Цялата публична био...
Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Нови Най-четени Най-коментирани Чепеларе готви конкурс за нова българска музика в 7/8... 9 0 Този ТЕСТ демонстрира дали сте прочувствено умна жена... 45 0 Българите гледат позитивно на сегашното и бъдещето на Европейски Съюз... 61 1 Момче от Център за деца с увреждания е паднало от високо... 53
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР