Седми ден продължава издирването на изчезнало дете на 11 години

...
Седми ден продължава издирването на изчезнало дете на 11 години
Коментари Харесай

Полицаи, водолази и пожарникари седми ден издирват изчезнало дете край Монтанско

Седми ден продължава издирването на изчезнало дете на 11 години край монтанското село Сумер, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Детето се споделя Любка Михайлова Серафимова и живее във Вършец. На 21 януари в петък тя отишла с майка си на посетители на вуйчо си в село Сумер, което е на 20 км от Вършец и на 15 км от Монтана.

В събота (22 януари) Любка излязла от къщата на своя родственик и повече не се прибрала. Още същия ден околните подали сигнал в полиция та и по здрач почнало търсене. В търсенето са се присъединили служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана, жандармеристи от зоналното отделение в града, пожарникари, спасители и към 40 души от село Сумер.

Водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край село Сумер, само че до в този момент няма и диря от Любка. Спасители от Монтана са източили със профилирана техника герани в село Сумер, само че детето не е намерено и там. В издирването вземат участие и чиновници от Школата за подготовка на служебни кучета в Берковица със своите кучета, които са подготвени за защита на държавната граница и за разкриване на хора в пресечени местности.

От полиция та прецизират, че в деня на изгубването детето е било облечено с жълто яке и пъстър чеп. Любка е висока към 120 см, страда от детска церебрална парализа, придвижванията и говорът й са затруднени.

От дирекцията в Монтана молят жителите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността е обезпечена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР