Седми ден МВР продължава безуспешно да издирва Стоян Зайков, заподозрян

Седми ден МВР продължава безуспешно да издирва Стоян Зайков, заподозрян ...

Седми ден без успех МВР търси Стоян Зайков от Костенец.

Седми ден МВР продължава безуспешно да издирва Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си приятелка в Костенец.

Днес Зайков бе търсен в местното село Очуша с 52-ма души население. Полицията получила сигнал, че издирваният може да се укрива в една от къщите в селото. По време на проверката на адреса дори била използвана светлинно-звукова граната, но напразно, тъй като Зайков изобщо не бил в къщата.

43-годишният бивш затворник Стоян Зайков се издирва от петък насам. Тогава пребита и застреляна бе открита бившата му приятелка и майка на детето му - 38-годишната Милена Шишкова.
 

След като повече от пет дни МВР не успя да открие Зайков, вчера убит в къщата си бе намерен и съседът му - Валентин Петров. Първоначално от МВР заявиха, че Петров имал здравословни проблеми, а вътрешният министър Младен Маринов каза, че първоначалният оглед не открил след от стрелба или борба. Накрая обаче се оказа, че Петров все пак е убит, при това с изстрел от ловна пушка.
МВР, пресцентър-->
От МВР обаче и до момента не потвърждават със сигурност дали Зайков е извършител и на второто убийство. Не е отхвърлена нито версията, че Петров е укривал Зайков в дома си, нито тази, че му е бил съучастник в престъплението. Все още не е потвърдено и дали има връзка между двете убийства, тъй като оръжието, с което са извършени, е различно.
 

До момента е ясно, че Зайков и Шишкова имали проблеми и живеели разделени. Засега няма информация Зайков да е бил в лоши отношения с Валентин Петров. В Костенец продължава издирването с участието на полиция, жандармерия и Специализирания отряд за борба с тероризма.

Източник: dariknews.bg