Седми ден Франция е парализирана от стачка срещу пенсионната реформа.

...
Седми ден Франция е парализирана от стачка срещу пенсионната реформа.
Коментари Харесай

Вече седми ден Франция протестира срещу пенсионната реформа

Седми ден Франция е парализирана от стачка против пенсионната промяна. След дълги полемики се чака френският министър председател Едуар Филип да заяви детайлите на бъдещата универсална пенсионна система.

„ Няма да има чудеса: в идното изказване на премиера Едуар Филип, както той самичък призна нощес пред депутати на болшинството след следващия ден на стачки и демонстрации против пенсионната промяна. Основните ограничения и отстъпки на държавното управление към този момент са ясни: универсалната пенсионна система по точки би трябвало да заличи съществуващите сега 42 пенсионни режима, като компромисен жест се чака тя да се отнася за родените след 1975 година, преходът за специфичните режими ще бъде по-дълъг.

Младите, започващи работа през 2022 година, ще попаднат напълно под новата система.

Предвижда се и минимална пенсия от 1000 евро за цялостна трудова кариера.

Въпреки че на вчерашните демонстрации имаше по-малко хора, компромисите една ли ще уталожат напрежението. Днес стачката в превоза продължава с цялостна мощ, метрото в Париж още веднъж не работи, тапите сутринта стигнаха до 400 км. Въздушният трафик е естествен, само че достъпът до парижките летища e усложнен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР