Седмата година на Софийския международен литературен фестивал се очертава като

...
Седмата година на Софийския международен литературен фестивал се очертава като
Коментари Харесай

Над 100 участници в Софийския международен литературен фестивал

Седмата година на Софийския интернационален книжовен фестивал се обрисува като най-мащабното издание досега с най-интензивна стратегия, която включва над 100 участници и близо 50 събития. Тази година фестивалът ще има спомагателен ден в програмата си и ще се организира в общо седем дни - от 9 до 15 декември.

Международната стратегия на литературния конгрес от ден на ден се уголемява. Тазгодишното издание ще показа многообразието на френскоезичната литература. Гости на фестивала ще бъдат едни от авторитетните и значими създатели, пишещи на френски език. В първите два дни ще се състои Международната конференция " Да пишеш на френски ", проведена от Международната организация на франкофонията. За първа година ще се организира панелът " Разговори за бъдещето ", който е ситуиран в необятната тематична рамка сред киберпънка, бъдещето на книгата, шрифта и илюстрацията, трансхуманизацията, видеоигрите, мъдростта на дребните общности и всекидневните ритуали, които основават нашето " на следващия ден ". За първи път ще бъде включен и диалог за публицистиката, с който ще се сложи началото на консолидиране на нехудожествена литература във фестивалната стратегия.

Основната сцена на форума още веднъж ще бъде в Мраморното предверие в НДК, само че събития от програмата ще се организират още в СУ " Св. Климент Охридски ", Fox Book Cafe, ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс, и в литературния клуб " Перото ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР