Седма оставка в кабинета на Борисов – с поста си

...
Седма оставка в кабинета на Борисов – с поста си
Коментари Харесай

Румен Порожанов вече не е министър на земеделието, поста поема Десислава Танева

Седма оставка в кабинета на Борисов – с поста си се разделя министърът на земеделието Румен Порожанов .
Румен Порожанов подаде оставка (ОБНОВЕНА) Земеделският министър показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление
Премиерът Бойко Борисов одобри оставката му, откакто схванал, че зам.-директорът на Държавен фонд „ Земеделие” (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова още е на работа. Тя беше забъркана в скандал с къщи за посетители и министър председателят изиска тя да бъде отстранена. Името ѝ се оказа обвързвано с къща за посетители в Юндола.

Овакантеният пост ще заеме някогашният аграрни министър Десислава Танева от кабинета „ Борисов 2”.
Правителството предложи Десислава Танева за аграрни министър В деловодството на Народно събрание е импортиран план за лични промени в държавното управление
„ След като ясно и тъкмо се разпоредих заместител шефа на Фонд „ Земеделие”, чийто телефон беше на един от уеб страниците за къщи за посетители, да бъде отхвърлен се оказа, че към днешна дата е на работа. Който желае да си пази някого, компромис не вършим към никого, и доста ясно и тъкмо сме се разпоредили нарушителите да бъдат изправени пред закона”, разяснява министър-председателя.

Мизова е към момента на работа, тъй като би трябвало да бъде освободена от Управителния съвет на Фонд " Земеделие ". По правилник той се привиква от земеделския министър.

„ Всичко това би трябвало да завърши и то бързо, хората не могат да имат подозрения, такива къщи има във всички европейски страни, някои от тях са нужни за регионите отвън огромните курорти, селски туризъм, само че който е злоупотребил, ще му се вземат парите”, разяснява още Борисов.
Порожанов подава молба до КПКОНПИ да разгласява цялата му декларация Подадена е коригираща декларация и е показана нужната информация
Скандал провокира и имотната декларация на Румен Порожанов, в която липсваха парцели на брачната половинка му, купени през 2017 година Според самия Порожанов става въпрос за техническа неточност и той изиска Антикорупционната комисия да разгласява истинската декларация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР