Седемте души, задържани онзи ден по подозрение в подготовка на

...
Седемте души, задържани онзи ден по подозрение в подготовка на
Коментари Харесай

Холандската полиция откри 100 кг материал за кола бомба в домовете на заподозрените за атентат

Седемте души, арестувани оня ден по съмнение в подготовка на "голям терористичен акт " в Холандия, са разполагали с огромно количество материал, който "вероятно са щели да употребяват в кола бомба ", заяви през днешния ден холандската прокуратура, представена от Агенция Франс Прес.
Държавното обвиняване разгласи, че е била предотвратена огромна терористична офанзива, като са били задържани лица, обвинени, че са били в напреднал стадий на подготовка на атентат, ориентиран против "голямо събитие ", с цел да бъдат дадени "много жертви ". При претърсването на домовете на обвинените полицията е разкрила "значителни количества първични материали за изработката на колани с експлозиви ", разгласи представител на прокуратурата в днешно изказване. Властите са иззели също "100 кг торове, които евентуално са щели да бъдат употребявани в кола бомба ". Заподозрените са в предварителния арест. Вчера те се явиха за пръв път пред арбитър в Ротердам, а идващото им явяване ще бъде идната сряда.
Задържаните са родом от Арнхем, Ротердам и села покрай двата града. Двама от тях към този момент са били съдени за опит да се причислят към екстремисти в Ирак и Сирия. "В страната ни беше предотвратена покруса ", сподели холандският министър председател Марк Рюте на седмичната си конференция, като акцентира, че управляващите остават "бдителни ", съобщи Българска телеграфна агенция. В Холандия равнището на терористична опасност е четвърто от пет вероятни, а рисковете от нахлуване остават "значителни ", съгласно националната антитерористична организация NCTV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР