Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул

...
Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул
Коментари Харесай

Вижте снимки от ареста на Митьо Очите в Истанбул

Седемте български жители, арестувани при профилирана полицейска интервенция в Истанбул дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите, бяха предадени късно нощес по административна процедура от турските управляващи на представители на Министерството на вътрешните работи на България на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Специализираната акция се организира в квартал " Бакъркьой " по време на влизането на Димитър Желязков и неговите близки в настанения хотел.

Сред задържаните е и общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев.

Турските управляващи следили всяка стъпка на Митьо Очите.

Димитър Желязков беше публично разгласен за търсене от Интерпол преди дни. В уеб страницата на организацията е посочено, че той се търси по отношение на присъединяване му в проведена незаконна група, обвързвана с рекет, изнудване и палежи за облага.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил обвиняем или обвинен.

При огромна полицейска интервенция по-рано тази седмица в Бургас бяха задържани 19 души, считани за доближени на Митьо Очите.

Според прокуратурата става дума за проведена незаконна група за рекет и разпространяване на опиати с огромно въздействие в цялата страна.

Част от задържаните се оказаха познати имена от погребалния бизнес по Южното Черноморие – чиновници на траурни организации ги упрекват в рекет и палежи.

От профилираната прокуратура разкриха, че работят по случая към този момент две години. Групата е работила по Южното Черноморие, употребила се е с въздействие в цялата страна. Разполагали са и с оръжия.

Освен Митьо Очите, измежду търсените е и общинският консултант втори мандат в Несебър Пейо Янков, чиято фамилия е позната от дълго време. Баща му – Димитър Янков, който също е бил общински консултант, беше разстрелян в Несебър. За семейството се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и заведения за хранене в Слънчев бряг и региона. Според показанията на очевидците незаконната група е работила в последните осем години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР