Седемстотин лева ще получи всяко бебе на община Сопот, родено

...
Седемстотин лева ще получи всяко бебе на община Сопот, родено
Коментари Харесай

Дават 700 лв. премия за всяко новородено в община Сопот

Седемстотин лв. ще получи всяко бебе на община Сопот, родено през 2019 година. Това предлага в бюджета за новата година кметът Деян Дойнов. Придобивката е за всяка двойка с новородено, от която най-малко единият родител е гражданин на община Сопот.

Премията за поддръжка при развъждането на дете и за насърчаване на раждаемостта в Сопот се дава от години, само че през 2018 и 2019 година тя нараства неведнъж. Когато поехме общината, за новородено се даваше по 200 лв., напомни заместник-кметът Николай Новаков. Миналата година придобивката бе в размер на 600 лв.. С новия бюджет имаме опция тя да стане 700 лв.. Надявам се, когато докладната за бюджета влезе в Общинския съвет, сътрудниците да одобрят това предложение, разяснява още Новаков.

За цялата предходна година в администрацията на община Сопот родители са показали документи за към 30 новородени деца.

Най-много деца на Сопот се раждат в АГ отделението на карловската МБАЛ „ Д-р Киро Попов ”, по тази причина кметът на Вазовия град участва на ритуала, отдаден на родилната помощ. 2017 година зарадва Сопот и Анево с първото бебе, родено в общинската болница в Карлово. То бе сопотненче, семейство Урумски назова дребната си дъщеричка Дея. Тогава тя получи награда от 400 лв.. Помощта за новородено тази година нараства съвсем два пъти.

В същото време в проектобюджета за 2018 година общинското управление предлага да бъдат увеличени и средства, които общината дава за активността на локалните културни, спортни и пенсионерски клубове. Културният клуб на пенсионера да получи за своята активност с 15 хиляди лв. повече, в сравнение с предходната година, предлага управлението на общината. То ще даде мощна поддръжка и на Клуба на инвалида. Заради децата и младежите в плана за бюджет се залагат доста повече пари за спортни действия. Тази година за всички обединения на футболен клуб „ Металик ” администрацията предлага да бъдат заделени 50 хиляди лв. и за спортни действия сумата ще бъде неколкократно по-голяма от предходни години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР