Седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя заменя досегашния шестстепенен автоматик

...
Седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя заменя досегашния шестстепенен автоматик
Коментари Харесай

Още по-спортно превключване

Седемстепенна автоматизирана трансмисия с два съединителя заменя досегашния шестстепенен автоматик в моделите на MINI с три, с пет порти и в кабриото. По този метод присъщата за марката динамичност се усъвършенства, без да се подвига мощността на моторите. С новата кутия ускорението се прави без спиране в подаването на мощ, а промяната на предавките става по-бързо и гладко. Това усъвършенства комфорта при пътешестване и държанието на колата при рисково натоварване.

 41-2-6kol

Водачът ръководи трансмисията с два съединителя от нов лост селектор, който – след превключването сред режима за шофиране D, неутралната позиция N и задна предавка R – постоянно се връща в изходната си позиция. Паркинг спирачката се задейства посредством натискане на бутона Р. От лоста се задейства режимът за спортно шофиране S, който разрешава и ръчна промяна на предавките.

 41-3-6kol

При работата си новата автоматизирана кутия с двоен съединител употребява навигацията, с цел да задейства най-подходящата предавка съгласно маршрута и релефа. Функциите старт-стоп и безмоторно придвижване (при лишаване на газта) намаляват потреблението на гориво. При безмоторното придвижване трансмисията отделя мотора и автомобилът се придвижва на ниски обороти по инерция с най-малък разход на гориво. Чрез данните от навигационните карти функционалността за безмоторно придвижване се употребява оптимално, с цел да се употребяват или да не се употребяват инерционните сили според от това дали колата стопира или продължава да се движи. Също посредством навигационните данни автомобилът „ знае “ дали предстоят завои, втурване или нанагорнище, и по този метод приготвя най-подходящата предавка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР