Седемнайсет полицаи бяха убити при нападения на талибаните в Афганистан

...
Седемнайсет полицаи бяха убити при нападения на талибаните в Афганистан
Коментари Харесай

17 полицаи бяха убити при нападения на талибаните в Афганистан

Седемнайсет служители на реда бяха убити при набези на талибаните в Афганистан през последните няколко дни, заяви Българска телеграфна агенция.

Ник Мохамед Назари, представител на управляващите в северната провинция Бадахшан сподели, че през днешния ден са били убити трима служители на реда в региона Аргандж Хова, където боевете към момента не престават.

Началникът на локалната полиция в провинцията, Гулам Дауд Тарахил съобщи, че талибаните са подхванали масирани набези в източната провинция Газни, като през вчерашния ден са атакували два пропускателни пункта и са умъртвили девет служители на реда. Според Тарахил талибаните са били отблъснати "с цената на тежки загуби ", след неколкочасови боеве.

Заместник-ръководителят на провинциалния съвет Асадулла Какар заяви, че петима служители на реда са били убити през вчерашния ден в региона Шинкай, в югоизточната провинция Забул. Говорителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че те поемат отговорността и за трите офанзиви. Къща в провинцията през вчерашния ден е била изумена от минометен обстрел, при което са починали двама души, в това число едно дете.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР