Седеммесечният Мартин Нейков бе най-малкият участник в протеста днес. Въпреки

...
Седеммесечният Мартин Нейков бе най-малкият участник в протеста днес. Въпреки
Коментари Харесай

Бебе Мартин на протеста, мама и тати искат нормален живот

Седеммесечният Мартин Нейков бе най-малкият участник в митинга през днешния ден. Въпреки дъжда и студа, той дойде по обяд пред общината с мама Даниела и баща Нейко, който го притискаше мощно към гърдите си, с цел да го топли.

„ Мен ме е позор, че пребивавам в тази страна като виждам какъв брой хора сме тук. Ако по този начин ще продължаваме, в действителност моите сътрудници и другари няма да останат тук, най-вероятно. Може би и ние няма да останем ”, показа пред „ Марица ” Даниела. Според младата жена фамилията й не може да се дефинира като междинна класа.

„ Ние сме на дъното на едно състояние, при което отиваме на работа и ни остават пари да си плащаме сметките, да ни подаряват дрешки, тъй като най-вероятно ние нямаше да можем да си ги купим ”, описа Дани. Тя и брачният партньор й обясниха, че са пристигнали на площада, тъй като желаят нещата в страната ни да се трансформират.

Според тях първото нещо е размерът на минималната заплата да бъде подобен, че човек да може да си покрива минималните потребности. „ За да живеете обикновено при тези цени, единият би трябвало да получава най-малко 1500 лева, а другият - две, или общата сума би трябвало да е най-малко 3500 лева ”, счита Нейко. И добавя, че не цените у нас са високи, а заплатите са доста ниски.

Младото семейство живее сега с приход от 1500 лева Разказват, че в случай че трябвало да си купят сами всичко за дребния Мартин, като легло, количка и други нужни неща, надали сумата щеше да им стигне.

Според тях в страната ни се следи рискова наклонност, при която всички желаят народът ни да бъде некултурен, да не може да мисли и по този начин да бъде елементарно манипулиран.

„ За мен най-важното е хората да се обединят. Нищо друго не би трябвало да се случи. Не са отговорни единствено политиците, отговорни сме и ние. Защото не знам какъв брой хиляден е Пловдив, само че тук сме я има, я няма 200 индивида, а за какво не сме 200 000. Защо този площад не е цялостен? За ястие, пиянство и концерти е цялостен. На капан феста нямаше място къде да се паркира, значи е по-важно да отидем да си пием биричка и да живеем в мизерията ”, размишлява младото семейство.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР