Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е напуснал

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е напуснал
Коментари Харесай

Шумахер вече е изписан от парижката болница

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер е напуснал парижката болница, където му беше приложена революционна терапия от световноизвестният сърдечен хирург Филип Менаше, заяви шред БТВ журналистът Ронан Фулгоас, който става очевидец на приемането на немската легенда в болничното заведение.

"В редакцията на "Паризиен " знаехме, че Шумахер би трябвало да дойде в тази болница "Жорж Пампиду " на 9 септември. Не знаехме, несъмнено, нито в какъв брой часа, нито по какъв начин ще бъде докаран. Знаехме обаче, че светилото Филип Менаше, който практикува в тази болница, го чака. Това ни беше тестваната информация ", сподели Фулгоас.

"Моите сътрудници от редакцията бяха съумели да схванат, че Шумахер два пъти е обитавал в парижката болница през предходната пролет. И двата пъти е идвал с хеликоптер, който кацал в южно парижко предградие, единствено на няколко минути от болничното заведение. В понеделник бяхме мобилизирали доста публицисти към пистата за кацане, само че там нищо не се случи. Аз бях уверен в моите източници на информация и знаех, че Шумахер ще дойде в някакъв миг. Точно в 15:40 ч. в понеделник от мястото, на което се намирах в болничното заведение видях оживление. Не знаех какво тъкмо се случваше, само че си споделих, че евентуално е обвързвано с Шумахер, и тъкмо в този миг видях да качват една доста особена болнична количка на първия етаж ", описа той.

"Впечатляващо беше, че отникъде не се виждаше пациента. Около него имаше окачена цяла мека структура, в синьо, която изцяло прикриваше тялото и лицето му. Приличаше на скафандър. Около десетина души вървяха до количката, а това е много извънредно. В една болница, когато се реалокира пациент, нормално се вижда тялото и лицето му, и нормално има единствено санитар, който бута количката. А в този момент бяха десетина души към нея ", продължи описа си журналистът.

"Едните бяха защита от болничното заведение. Другите обаче очевидно бяха телохранители. Всички със слушалки в ушите и непрестанно предаваха информация на някого. Ясно е, че в случай че върху тази количка не се намира държавен началник, то сигурно е друга доста значима личност. Моята информация за идването на Шумахер тъкмо в този ден беше толкоз тествана, че аз нямах подозрение - пред беше самият той. Сцената продължи към 20 секунди. Аз се намирах на към 10 метра от въпросната болнична количка. Охраната от болничното заведение препречва пътя. Освен мен, там са и инцидентно попаднали хора. Аз - не съм напълно инцидентно там, несъмнено. Охраната блокира коридора след количката, вкараха я в една зала в отделението по сърдечно-съдова хирургия “, показва френският публицист.

Относно информацията за положението на водача, Фулгоас показа: "Нямаше напрежение, явно просто не се знаеше. Няколко часа по-късно обаче, всичко към този момент беше друго. Особено на идващия ден, във вторник. Новината, която ние разпространихме в понеделник, към този момент беше обиколила света. Във вторник се оказа, че всички медицински лица от отделението приказват главно по тази тематика между тях - за Шумахер.

Той разяснява и новината, съгласно която Шумахер е в схващане: "Много е мъчно да се реши. Първоначално става въпрос за дочут диалог сред медицински лица от болничното заведение, диалог в коридора. Там се оказа един мой сътрудник от редакцията. Аз персонално не съм го чул. Трудно е да се реши достоверността. А и какво значи някой да е в схващане? Да са му отворени очите? Или пък да е кадърен на минимално другарство? Наистина е мъчно да се реши. А и това е слух. "

"Дали тази терапия за регенериране на нервната система на мозъка, работи? Няма по какъв начин да знаем, за жалост. Може би ще знаем повече през идващите седмици и месеци. Но знаем нещо несъмнено - това е третото престояване на Шумахер тук при професор Менаше. Това значи, че става въпрос за развой на терапия с съответни цели. И може би с вяра за отчасти възобновяване. А може би и по-съществено. ", сподели още той.

„ Според непотвърдени информации, Шумахер към този момент е отпътувал. Откаран е или в сряда вечерта или в четвъртък ", добави журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР