Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече официално

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече официално
Коментари Харесай

Люис Хамилтън от 2025-а година ще кара за отбора на Ферари

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън към този момент публично може да бъде разгласен за водач на Ферари от 2025-а година, откакто Скудерията удостовери новината. Малко по-късно и от Мерцедес - актуалният тим на английския играч, потвърдиха прехвърлянето.
   

Смяната на Мерцедес с Ферари е също толкоз шокираща, колкото тази през 2013-а година, когато дойде в немския колос от Макларън. Договорът му с Ферари е разгласен за дълготраен. Хамилтън ще изкара сезон 2024-а в състава на Мерцедес, само че по-късно ще заеме мястото на Карлос Сайнс-младши в тима на Ферари.

По-рано днес телевизия " Скай Спортс " заяви, че сензационното споразумение е реализирано, детайлите са конкретизирани и Хамилтън ще смени болидите, добавя Българска телеграфна агенция. 
   

" Имах 11 невероятни години с този тим на Мерцедес и се гордея какво постигнахме дружно. Мерцедес беше част от живота на моето семейство в продължение на 13 години, където аз израснах и се трансфорах в водача, който съм. И точно заради тази причина това решение да напусна е едно от най-трудните, които в миналото ми се е налагало да взема. Но пристигна времето ми да направя тази крачка и се веселя, че имам ново предизвикателство. Вечно ще бъда признателен на Мерцедес за невероятната поддръжка, ще бъда признателен на Тото Волф - генералният шеф, за неговото другарство и водачество в отбора. Именно поради тях желая да завърша престоя си в тима и сезона, който ни чака, на най-високо равнище, съобщи Хамилтън. " Аз съм решен на 100 % да покажа допустимо най-хубавите резултати и да направя годината незабравима ".
    Британецът се състезаваше за Макларън от 2007-а до 2013-а година, а през 2008-а стана международен първенец. С Мерцедес също взе купите през 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 и 2020 -а година. По брой извоювани шампионати във Формула 1 Хамилтън дели първото място с немската легенда Михаел Шумахер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР